De laatste tijd let ik wat meer op mijn gezondheid. Of eigenlijk besloot ik dus, na aandringen van een dokter, gezonder te eten. Nog gezonder ja, want ik ben van mening dat als je weinig kant-en-klaar eet, let op toegevoegde suikers en volledig plantaardig eet, je gewoon écht gezond genoeg eet. Maar hey, ik moet (voor de verandering) afvallen. Ik lunch tegenwoordig met allerlei salades en daar horen wel vegan dressings bij natuurlijk.

vegan dressings

Ik ben koppig

Als er iets is waar ik echt een hekel aan heb, dan is het wel mensen die zich bemoeien met hoe ik mijn leven moet leven. Eten is een groot deel van mijn leven en als er dan iemand komt vertellen dat het nóg beter kan, dan krijg ik de neiging te gaan puberen. Direct na het consult bij de arts besloot ik dan maar echt vanalles te schrappen. De 23e heb ik een afspaak bij een diëtiste en ik ben erg benieuwd wat ik daar ga horen.

vegan dressings

Lunchen met salades

Toen ik hoorde dat er wat vanaf moest besloot ik maar gezonder te eten door mijn lunch aan te passen. Elke dag geniet ik nu van een lekkere salade, maar eerlijk? Dat gaat vervelen, hoeveel je ook varieert, dus ik maakte wat dressings die het geheel wat aankleden. Dat maakt je salade direct stukken beter.

vegan dressings

Vegan dressings

In webshops heb ik al tal van dressings voorbij zien komen maar €4,- voor een klein flesje gaat mij wel wat ver. In mijn keukenkastjes staan genoeg smaakmakers om een lekkere dressing mee te maken en ik besloot mijn receptjes direct maar met jullie te delen!

Print

3 Simpele vegan dressings

Voorbereiding 10 minutes
Totale tijd 10 minutes
Porties 3 potjes
Author Joyce

Ingrediënten

No-honey mosterd dressing

 • 2 eetlepels grove mosterd
 • 1 eetlepel dadelstroop
 • 2 eetlepels citroensap
 • 1 eetlepel water
 • peper
 • zout

Sinaasappel gember vinaigrette

 • 1 sinaasappel geperst
 • 2 eetlepels citroensap
 • 1 eetlepel gember geraspt
 • ½ eetlepel sojasaus
 • peper

Tahin-balsamico dressing

 • 1 eetlepel tahin
 • 1 eetlepel balsamico azijn
 • 1 theelepel mosterd
 • 2 eetlepels citroensap
 • 1 theelepel dadelstroop
 • zout
 • peper

Instructies

 1. Roer alle ingrediënten van de dressing die je wil maken in een schaaltje tot het goed gemengd is. Als je de dressing te dik vindt kun je water toevoegen om de dressing dunner te maken.

PUR YA

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here