About

Hoi, ik ben Joyce de Vries

Ik woon in Leiden, al ben ik geboren in het pittoreske Woerden. Op 29 januari 1989 kwam ik ter wereld en inmiddels wandel ik al zo’n 28 jaar op deze wereld. Sinds 1 juni 2016 woon ik in Leiden, samen met mijn vriend en onze drie katten. In 2014 behaalde ik mijn koks diploma na een jaar knallen en daarvoor kon je me al vele jaren vinden achter de bar, als barvrouw. Het horeca-leven was echt iets voor mij.

Bloggen doe ik al sinds mijn 14e, het begon op Livejournal en al snel besloot ik in WordPress aan de gang te gaan. Door het werk in de Horeca, kwam bloggen echter op een laag pitje te staan. Sinds 6 september 2016 bestaat nevernotcooking.nl, al was het eerder woahjoyce.nl. Hier blog ik over leuke hotspots, deel vegetarische én veganistische recepten en schrijf over dingen die me op culinair gebied bezig weten te houden.

Van vlees naar vega

Eerder deelde ik alle gerechten die ik klaarmaakte, echter besloot ik mijn eetpatroon drastisch aan te pakken. Vanaf januari 2017 eet ik enkel vegetarisch, al ligt de focus vaak op veganistisch. Ik eet vrijwel geen dierlijke producten en voel me fitter, energieker en gezonder. Allemaal fijne dingen. Op mijn blog zul je dus geen gerechten met vlees meer vinden, al staan er nog wel Surinaamse gerechten online. Dit omdat ze een speciaal plekje in mijn hart hebben en ik deze recepten graag als basis gebruik voor verscheidene vegetarische gerechten.

En andere dingen dan?

Ik ben gek op koken en eten, dat had je al wel verwacht. Maar daarnaast ben ik ook gek op gamen, vooral mmorpg’s of dingen als de Sims. Ik ben een groot fan van Netflix en ik kijk dan ook graag hele dagen series, documentaires en films. Ik ga zo’n 3 keer per week naar de sportschool, alle lekkere dingen die ik eet moeten er ook af gesport worden natuurlijk. In de sportschool hang ik braaf in de gewichten en doe ik aan cardio. Ik ben gek op de lente en zomer, tuinieren (planten en bloemen), dieren en buiten zijn. Op mijn vriend en katten ben ik ook heel gek, ik spendeer dus ook graag vrije momenten met hun samen.


Close