In de supermarkt haal ik vaak allemaal ‘random’ dingen. Bij de Hoogvliet plakken ze véél kortings stickers terwijl de producten nog helemaal perfect zijn. Deze producten sla ik dan in en maak ik lekkers mee. Ik maakte curry met snijbonen en banaan omdat ik dus goedkoop snijbonen had gescoord. Een schot in de roos, deze curry, het was echt enorm lekker. 

Curry met snijbonen

“Wat te doen met snijbonen?”

Dat vroeg ik dus op een Facebook groep, ik had namelijk geen idee wat ik er mee wilde maken. Ik had het weleens gegeten vroeger, maar vond het weinig speciaal. Mijn schoonmoeder maakt het weleens en dat is ook elke keer zó lekker. Maar nu, nu wilde ik toch echt iets anders maken. Ik deed wat research, dook de kasten (en koelkast) in om wat ingrediënten bij elkaar te zoeken. Een curry was geboren!

Curry met snijbonen

Ja, het was een beetje vergezocht. Ik moet ook zeggen dat ik dit zelf nooit eerder ergens gezien had, dus het was (wederom) een experiment. Ik was er wel over te spreken ja, ik had niet verwacht dat deze curry zo goed uit zou pakken.

Curry met snijbonen Curry met snijbonen

“Maar waarom dan banaan erbij Joyce?”

Nou, al enkele weken wilde ik graag weer plantain (bakbanaan) eten, maar ik kwam het in geen enkele winkel tegen. Onlangs waren we bij de toko en besloot ik weer eens mee te nemen. Ik wist niet waarmee ik het wilde combineren, dus besloot het maar bij deze curry te eten. Echt een aanrader!

Print

Curry met snijbonen en banaan

Voorbereiding 10 minutes
Kooktijd 20 minutes
Totale tijd 30 minutes
Porties 2 personen
Author Joyce

Ingrediënten

Uien pasta

 • 1 ui grof gehakt
 • ½ theelepel kurkuma
 • 2 centimeter gember
 • 4 tenen knoflook
 • 1 eetlepel water
 • 1 theelepel olie

Curry

 • gekookte rijst voor 2 personen
 • 3 stuks curryblad
 • 400 gram snijbonen
 • 1 eetlepel currypoeder
 • 1 blik kokosmelk
 • 2 kruidnagels
 • 1 kaneelstokje
 • 1 theelepel rode peper vlokken
 • 1 theelepel mosterdzaad
 • 1 theelepel garam masala
 • ½ eetlepel kokosolie
 • 1 bakbanaan
 • verse koriander
 • peper
 • zout

Instructies

Uienpasta

 1. Doe alle ingrediënten voor de uienpasta in een blender of foodprocessor en meng tot een egale massa ontstaan is. Voeg, indien nodig, wat extra vocht toe om het goed te pureren.

Curry

 1. Rooster de mosterdzaadjes in een droge koekenpan tot ze beginnen te 'poppen'

 2. Voeg curryblad toe en ook de uienpasta. Bak op middelhoog vuur tot alles lekker geurig is. 

 3. Doe de kerrie en garam masala erbij en bak nog even goed mee. 

 4. Schenk de kokosmelk erbij, voeg het kaneelstokje toe en daarbij ook de kruidnagels. Roer goed door, breng alvast een beetje op smaak met peper en zout.

 5. Breng het geheel aan de kook. Als het kookt voeg je de snijbonen toe en deze stoof je mee en laat je meepruttelen tot ze mooi gaar zijn.

 6. Verhit in de tussentijd de kokosolie in een koekenpan.

 7. Snijd de bakbanaan in schuine plakken van ¾ centimeter dik. Bak aan beide kanten goudbruin op laag vuur. Het verbrand snel, dus let goed op. Bestrooi, na het bakken, met een beetje zout. 

 8. Serveer de curry met rijst, bakbanaan en veel koriander.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here