De vegan challenge: voorbereidingen

59
views

Het is al bijna zo ver, over een week gaat de Vegan Challenge weer van start. Maar wat houd dat nu precies in, die Vegan Challenge? Dat zal ik je eens uitleggen; de Vegan Challenge is een project, opgezet door de Nederlandse Vereniging voor Veganisme. Tweemaal per jaar vind de Vegan Challenge plaats en kun je jezelf via hun website opgeven om mee te doen aan deze challenge. Deze duurt 1 maand. In die maand krijg je, als je je aanmeld, allerlei informatie en recepten via hun toegestuurd. Uiteraard kun je elke dag beslissen om vegan te gaan eten (en/of leven) maar op deze manier word het toegankelijker gemaakt en gaan meer mensen (hopelijk) bewuster kijken naar hun voedingspatroon. Overigens kun je ook gewoon zelf de vegan challenge doen, een maand geen dierlijke producten eten kan namelijk ook als je jezelf goed inleest.

 

Mijn vegan boodschappen.

Wat is vegan eten precies?

Voor de mensen die niet weten wat vegan eten precies is nóg een korte uitleg; als  vegan eet je geen dierlijke producten. Onder dierlijke producten vallen zuivel (dus melk, yoghurt, boter), vlees/gevogelte/vis/wild, eieren en honing. Gelatine is bijvoorbeeld ook een dierlijk product, dit betekent dat je ook niet alle snoepjes kunt eten, bijkomend voordeel toch? Als vegan eet je enkel de dingen die NIET van dieren afkomstig zijn, denk bijvoorbeeld aan bonen, noten, zaden, granen, vleesvervangers en vooral ook; groenten. Klinkt gezond hè?

 

Sesam gember tempeh met spearziebonen – mijn favoriete maaltijd!

Hoe ik me voorbereid op de vegan challenge

De afgelopen maanden eet ik al nauwelijks dierlijke producten. Affentoe neem ik wat kaas en eieren heb ik eigenlijk ook nauwelijks gegeten. Voor mij is het (momenteel) niet heel lastig om dus om te schakelen. Echter, ben ik echt gek op kaas. Nu mis ik, op dit moment, brie en camembert echt gigantisch. Ik ben dus, ter voorbereiding, op zoek naar dingen die mijn kaas-craving een beetje onder controle kunnen houden. Maar over de kaas-struggle zul je in april vast meer horen.

Ter voorbereiding zorg ik er ook voor dat ik veel producten in huis heb die ik gewoon kan eten. Denk aan gedroogde bonen, bonen in blik, rijst, groenten, tempeh/tofu, rijstwafels, crackers, hummus en andere dingen. Op die manier grijp je nooit mis. Als je bijvoorbeeld trek hebt in iets snels dan is een rijstwafel met hummus zo gemaakt en kom je niet in de verleiding om te grijpen naar andere dingen.

 

Zelfs saoto kun je vegan klaarmaken!

Pagina’s die je kunnen helpen als je het even niet weet

In de maanden voorafgaand aan het vegetarische pad dat ik ging bewandelen, deed ik (uiteraard) research. De afgelopen weken lees ik ook meer over vegan eten. Ik heb me aangemeld bij verschillende facebook groepen (o.a. Vegan Nederland en Vegan Supermarkt) en via een app E numbers, kun je zelfs alle e-nummers controleren (je staat er versteld van hoeveel e-nummers niet vegan zijn).

Op de blog van Iris kun je allerlei veganistische recepten vinden die niet lastig zijn (en bovenal; erg lekker en betaalbaar), daarnaast heeft zij ook meerdere malen meegedaan aan de vegan challenge en daarover schreef ze ook. Voor leuke artikelen en lekkere recepten kun je uiteraard ook terecht bij degroenemeisjes.nl – er is ook een youtube kanaal van degroenemeisjes.nl met leuke en informatieve filmpjes. Sport en beweeg je graag (en veel) dan is Squatcilla.nl de plek voor jou, met leuke artikelen en goede recepten kun je zelfs als je veel sport meedoen aan de vegan challenge. Mijn meest recente ontdekking is Cheap Lazy Vegan – een youtube kanaal vol met makkelijke, snelle en goedkope vegan recepten en boodschappen hauls. Voor recepten kun je kijken op Foodgawker, daar staan echt duizenden recepten die je kan gebruiken tijdens je vegan avontuur.

 

En zelfs als je zin hebt in pizza kan dat gegeten worden! 

Op woahjoyce.nl kun je ook terecht hoor 😉

In de maand april zullen er enkel vegan recepten online verschijnen. Via het menu hierboven kun je makkelijk naar de vegan recepten navigeren. Elke week komt er een update over hoe ik de week ervaren heb, wat ik zoal heb gegeten en wat er beter kan. Ook zal ik jullie meenemen in mijn zoektocht naar waardige kaasvervangers, daar kaas mijn grootste valkuil zal zijn. Wil je op de hoogte blijven van alles? Volg me dan op instagram en facebook!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here