De vegan challenge: week #1

175
views

De Vegan Challenge ging van start, hoezee! Stiekem heb ik er enorm naar uitgekeken. Ik eet nu al enkele maanden vegetarisch maar ik merk dat ik toch ‘verder wil gaan’ en graag kaas zou schrappen. Eieren en overige zuivel deed ik sowieso al weinig mee. Ik hoop dat dit ervoor gaat zorgen dat ik creatiever bezig ga zijn met eten en een goede vervanging voor kaas weet te vinden.

Mijn Vegan Challenge is een grotere challenge geworden doordat ik ook verplicht moet budgetteren. Niet iets wat ik graag doe, besparen op eten. Helaas was de auto naar de garage en mede hierdoor moet er zuiniger gedaan worden. Gelukkig koop ik altijd slim in. Kijken jullie mee naar wat ik at?

Zaterdag 1 april

Ontbijt: Een banaan en 4 rijstwafels met crunchy pindakaas en sriracha

Lunch: Loempia

Diner: Ovenfriet, mijn favoriet. Zelf gesneden en gekruid en daarna krokant gebakken. Salade met tomaten, komkommer, rucola, tempeh bacon en vegan Parmezaanse kaas.

Zondag 2 april

Brunch: Een vegan salade met basilicum olie bij een lunchroom in Noordwijk.

De vegan challenge: week #1

Diner: Left-over pasta met artisjokken en tapenade. Ik bakte er nep kip bij (van Vivera), champignons en at het met srircha en vegan Parmezaanse ‘kaas’

De vegan challenge: week #1

Maandag 3 april

Ontbijt: 2 appels en 1 banaan in stukjes met wat kaneel.

Lunch: Crackers met hummus en tapenade.

Diner: Tofu met kouseband en kerrie. Daarbij rijst en wat left-over pickles.

De vegan challenge: week #1

Dinsdag 4 april

Ontbijt: Oeps, vergeten

Lunch: 1 pakje crackers, een banaan, een appel

Diner: Snelle chili met kapucijners, kidney bonen, mais en lekkere specerijen. O en natuurlijk rijst en vegan Parmezaanse kaas.

De vegan challenge: week #1

Woensdag 5 april

Ontbijt: 2 rijstwafels met pindakaas, sriracha en sesamzaadjes

Lunch: Een appel, rijstwafel met bietenhummus, een tomaat met zout en peper en een stuk komkommer

Diner: Wat van de chili die ik de dag ervoor had gemaakt. Barbecue ‘meatballs’ gemaakt van kikkererwten (recept komt eraan), rijst en een beetje Alpro Go On (ik ben fan).

De vegan challenge: week #1

Donderdag 6 april

Ontbijt: Een schaaltje Alpro Go On met een appel en wat kaneel

Lunch: 1 tosti met bietenhummus en vegan Parmezaanse kaas, 1 tosti met tapenade en vegan Parmezaanse kaas

Diner: Handgesneden frietjes uit de oven, kebab van seitan met champignons en vegan knoflooksaus van Remia Mayolijn, Alpro Go On, bieslook en knoflook.

Vrijdag 7 april

Ontbijt: Crackers met aardbeienjam

Lunch: 2 geroosterde boterhammen met hummus

Diner: Surinaamse zuurkool de vegan editie. Met seitan in plaats van kip en rookworst.

Conclusie

Ik eet niet zoveel overdag, ik probeer te bedenken wat ik qua tussendoortjes heb genomen en dat is momenteel vooral ook fruit, rijstwafels en crackers. Misschien wat popcorn (homemade). Ik heb niet super veel trek, heb het idee dat ik langer verzadigd ben en daardoor minder eet. Wie weet wat het is. Ik ben benieuwd hoe de volgende week er uit gaat zien.

PUR YA

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here