de vegan challenge: week #3

163
views

Het gaat me allemaal zo makkelijk af, al moet ik wel toegeven dat ik op donderdag een niet-vegan lunch had. Waarom? Ik werd uitgenodigd ergens te komen eten en er waren al nauwelijks vegetarische opties, dus ik dacht, laat ik het dan niet moeilijker maken dan het is. Ik hoorde ook pas kort dag dat ik er zou eten dus het was even niet anders. Ik heb het me wel écht goed laten smaken.

Ik moet zeggen dat ik qua broodbeleg een beetje verveeld begon te raken, tot ik dus een goedkope hazelnootpasta vond die vegan is. Hoera! Ook heb ik een tonijnsalade gemaakt zonder tonijn (het recept komt volgende week online) en ik experimenteerde wat met champignon spread. Ik mis kaas wel echt gigantisch nu maar ik ga echt nu niet toegeven aan die kaas-craving. Ik twijfelde eerder of ik nog terug zou gaan naar vegetarisch eten, maar nu twijfel ik een beetje of ik vegan eten wel vol ga houden want echt, edelgist vlokken zijn handig, maar lekkere burrata of camembert dat kun je niet zo snel vegan krijgen.

Anyhow – kijk je mee naar wat ik deze week zoal at?

Zaterdag 15 april

Ontbijt: Crackers met hummus + banaan en havermelk ‘milkshake’
Lunch: Mexicaanse rijst met mango salsa en seitan
Diner: Patatjes met ketchup

Zondag 16 april

Ontbijt: 2 bananen
Lunch: Bara en phulairi
Diner: Bami met groenten en tofu

Maandag 17 april

Ontbijt: 2 broodjes met hazelnootpasta
Lunch: 1 pakje crackers met hummus, 1 banaan, 1 mango
Diner: Noodles met seitan, champignons, paprika, sugarsnaps, gember, sriracha en wat sojasaus.

Dinsdag 18 april

Ontbijt: 2 bananen, pindakaas chocolade bar
Lunch: Tosti met vegan tonijnsalade
Diner: Restje noodles van maandag 17 april

Woensdag 19 april

Ontbijt: 5 rijstwafels (2 met hazelnootpasta, 1 met pindakaas, 2 met hummus)
Lunch: Tosti met ‘no tuna’ tonijnsalade
Diner: Taquitos met vegan queso

Donderdag 20 april

Ontbijt: Tosti met vegan queso en ‘no tuna’ tonijnsalade
Lunch: 2 gangen bij Sevenhills in Delft
Diner: Ovenpatatjes met salade

Vrijdag 21 april

Ontbijt: Tosti met hazelnootpasta en banaan
Lunch: Aardbeien, 2 rijstwafels met hummus, wat nootjes en een appel (hoe bedoel je random)
Diner: Vers brood met smeersels (hummus, champignon paté, ‘no tuna’ tonijnsalade en tapenade)

PUR YA

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here