De Vegan Challenge

652
views

Aan het begin van dit jaar vertelde een vriendin me over de Vegan Challenge en ze wilde weten of ik er aan mee zou doen. Ik was er niet helemaal zeker van maar ik besloot het toch te proberen. Uiteraard wilde ik op mijn blog dan ook heel april vegan recepten delen, dus vanaf 1 maart eet ik volledig plantaardig en leef ik vegan. Maar wat is de Vegan Challenge nu precies? Dat leg ik je hier nu uit.

vegan challenge

Wat is de Vegan Challenge?

De Vegan Challenge is een project van de Nederlandse Vereniging voor Veganisme en is opgezet door een aantal mensen met een enorme passie voor de vegan lifestyle. Tweemaal per jaar organiseren zij een challenge waarin ze mensen aansporen om een maand lang vegan te eten/leven.

Wanneer je je via de website aanmeld om mee te doen aan de Vegan Challenge, krijg je van hun, via een dagelijkse nieuwsbief dagmenu’s toegestuurd. Super handig toch? Als ik niet al vegan was dan zou ik me nu direct aanmelden.

‘Mijn’ Vegan Challenge

Dit jaar deed ik mee aan de Vegan Challenge in april en als voorbereiding startte ik dus op 1 maart al met mijn vegan avontuur. Ik was wat sceptisch en deed dit uiteindelijk vooral voor mezelf en mijn gezondheid. Dat klinkt misschien een beetje stom, maar dat was wel mijn insteek. Ik was benieuwd of ik me fitter zou voelen als ik alle dierlijke producten zou schappen.

Op deze blog heb ik elke week bijgehouden wat ik zoal at en ook heb ik even teruggeblikt op de Vegan Challenge. Alle artikelen over mijn Vegan Challenge kun je hier teruglezen.

En nu dan?

Nu ben ik nog steeds vegan. Ik heb geen moment spijt gehad van de beslissing om vegan te gaan. Er was in mijn omgeving wel wat onbegrip, maar daar loop je altijd tegenaan als je ‘afwijkt’ van wat de kudde doet.

Inmiddels ben ik niet langer enkel vegan voor mijn gezondheid, maar vooral voor de dieren. Dat kwam al vrij vlot, er zijn zoveel artikelen en documentaires over dierenleed. Ik ben enorm gepassioneerd en super enthousiast over het pad dat ik nu bewandel. Ik deel met veel liefde al mijn vegan keuken-avonturen en hoop dat je er iets aan hebt.

Mijn liefde voor de Vegan Challenge gaat diep

Door de Vegan Challenge is er een wereld voor me open gegaan. Ik was al creatief in de keuken, maar door de keus om vegan te worden ben ik veel bewuster bezig met mijn eten. Ik zoek langer naar de perfecte combinatie, doe meer moeite om mijn avondeten super smakelijk te maken én ik probeer mijn gerechten nóg aantrekkelijke te maken.

Oja en tegenwoordig blog ik ook voor de Vegan Challenge, van meer persoonlijke posts, naar informatieve artikelen. Nu heb je helemaal een rede om hun website eens te bezoeken.

PUR YA

6 REACTIES

  1. Ik ben geen vegan, maar eet wel regelmatig vleesloos en visloos en dat bevalt prima. Echter ben ik ook voorstander van een gezond leven en vind ik biologisch vlees & vis onderdeel van een gezond dieet. Balans is belangrijk voor mij. Wel kijk ik vaak online voor vegan recepten om inspiratie op te doen voor maaltijden zonder vlees of vis.

  2. Het is niet mijn overtuiging maar vind het altijd knap als mensen zich iets voornemen en het dan ook lukt om dat te veranderen wat ze willen veranderen. Je goed voelen bij wat je doet is nooit verkeerd. (tot op zekere hoogte natuurlijk) 🙂

  3. Leuk stuk! Ik ben zelf geen vegan maar heb er wel respect voor en vind het eigenlijk wel de betere keus (maar ben zelf nooit zo van de verstandige keuzes). Ik stoor me er vaak aan dat de vegan’s in mijn omgeving heel prekerig zijn, dus heel fijn om een stuk te lezen zonder de prekerige ondertoon!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here