Op de markt kocht ik schattige mini aubergines. Ik hou niet eens van aubergine, dus ze moesten wel heel schattig geweest zijn. Enige tijd terug ging ik wat eten bij Eigenwijz en daar hadden ze een super lekker aubergine gerecht. Sinds ik daar aubergine heb gegeten, probeer ik er zelf ook steeds wat mee klaar te maken. Vandaag deel ik mijn geroosterde aubergine met bulgur met je. 

Geroosterde aubergine Geroosterde aubergine

Geroosterde aubergine met granaatappel

De meeste van mijn recepten ontstaan als ik op expeditie door de koelkast ben. In de koelkast vond ik granaatappel en dat leek me wel een goede dressing voor over de geroosterde aubergine. Ik koos ervoor om een friszoete dressing te maken, want dat is toch wel mijn favoriete soort dressing. Het combineert perfect met de kruidige bulgur.

Kruidig eten is mijn favoriet!

Ik kook graag met allemaal kruiden en specerijen en in dit gerecht, ben ik all out za’atar gegaan. Onlangs kreeg ik van Van Beekum Specerijen en daar heb ik nog niet genoeg mee gemaakt. Ook ging ik weer aan de slag met komijn- en korianderpoeder. Dat blijven mijn twee grote favorieten.

Print

Geroosterde aubergine met bulgur

Voorbereiding 15 minutes
Kooktijd 45 minutes
Totale tijd 1 hour
Porties 2 personen
Author Joyce

Ingrediënten

Geroosterde aubergine

 • 2 kleine aubergines
 • 1 eetlepel za'atar
 • 1 eetlepel zonnebloemolie
 • peper
 • zout

Bulgur

 • 200 gram gekookte bulgur
 • 1 ui gesnipperd
 • 2 tenen knoflook geperst
 • 1 klein blikje linzen
 • 1 klein blikje kikkererwten
 • 1 theelepel komijnpoeder
 • 1 theelepel korianderpoeder
 • ¼ theelepel kaneel

Granaatappel dressing

 • ½ granaatappel
 • ½ citroen geperst
 • zout
 • peper

Instructies

Geroosterde aubergine

 1. Verwarm de oven voor naar 200 graden.

 2. Halveer de aubergines in de lengte en kerf in met een scherp mes. Bestrijk met de olie en bestrooi met peper, zout en za'atar. 

 3. Leg op een bakplaat bekleed met bakpapier en rooster zo'n 45 minuten. 

Bulgur

 1. Verhit een eetlepel water in een pan (dit kun je vervangen door olie). Fruit de ui hierin en voeg na enkele minuten de knoflook toe. Bak tot het lekker geurt.

 2. Doe de kaneel, komijn- en koriandepoeder erbij. Schep goed om.

 3. Voeg de bulgur toe en schep het geheel om. Laat de linzen en kikkererwten uitlekken, voeg toe aan de bulgur en laat het geheel goed opwarmen.

 4. Breng op smaak met peper en zout.

Granaatappel dressing

 1. Haal de pitjes uit de halve granaatappel en doe in een blender. 

 2. Zeeg de pitjes er uit in een kommetje en voeg citroensap, peper en zout toe. 

 3. Serveer de bulgur met de aubergine en verdeel de dressing over de aubergine. Ik voeg graag nog verse kruiden (koriander!) toe en geroosterde zonnebloempitten.

Geroosterde aubergine

 

PUR YA

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here