Ja hoor, ik begin direct maar met het posten van gezonde en toegankelijke recepten. Ik had stiekem wat moeite met leuke dingen bedenken. Ineens voelde het alsof NIETS aan mijn voeding goed was, maar daar is niks van waar. Soms moet je gewoon net even anders kijken naar hoe je dingen klaarmaakt. Ik kan gelukkig zeggen dat ik mijn creativiteit niet kwijt ben en dat hoop ik te bewijzen door deze gezonde nacho’s – zo lekker!

Gezonde nacho's

Gejank op de bank

Ik voelde me een beetje een hopeloos geval. Naast dat ik me al een tijdje (lichamelijk) niet zo lekker voel, moet ik ook ineens mijn grootste liefde op een andere manier uiten. Ik heb het nu over koken. Waar ik eerst gewoon overal royaal (vegan!) boter bij gooide en ook niet vies was van een berg mayonaise, moet het nu dus wel even anders. Ik voelde me direct niet creatief meer, ik wist niet wat ik wilde eten en al helemaal niet wat ik dan zoal kan delen op mijn blog. Ik heb van frustratie wel even zitten janken op de bank.

Gezonde nacho's Gezonde nacho's

#kwetsbaar

Kwestsbaar is het sleutelwoord tegenwoordig wel een beetje. Ik ben normaal niet zo open over gevoelens of over dingen die spelen, maar besloot dus dat dat ook anders moest. Wie weet is er iemand die hier iets aan heeft.  Ik verstop me graag achter een grote bek, maar stiekem schiet ik daar helemaal niks mee op dus.

Terug naar de gezonde nacho’s

Ik had echt mega veel trek in nacho’s met een lekker kazige saus. For some reason dacht ik niet dat het mogelijk was iets te maken is wat lekker is en daarbij ook nog eens gezond. Gelukkig kreeg ik op precies het goede moment inspiratie. Ik  maakte een royale bonenschotel, experimenteerde met een kazige saus en maakte zelf tortilla chips. Het resultaat is ultiem comfortfood zonder schuldgevoel. En dat had ik écht even nodig.

Gezonde nacho's

Print

Gezonde nacho's met 'kaas' saus

Dit recept is voor een flinke avondmaaltijd, maar je kunt uiteraard meer tortilla chips maken en dit serveren als hapje. 

Voorbereiding 30 minutes
Kooktijd 5 minutes
Totale tijd 35 minutes
Porties 1 persoon
Author Joyce

Ingrediënten

'Kaas' saus

  • eetlepels zonnebloempitten
  • 2 theelepels hennepzaad
  • eetlepels edelgist vlokken
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • ½ theelepel kurkuma
  • 1 eetlepel limoensap
  • zwarte peper
  • zout

Bonenschotel

  • 200 gram kidneybonen
  • 100 gram mais
  • 3 bosuitjes gesneden
  • 1 tomaat
  • 1 eetlepel guacamole

Tortilla chips

  • 2 volkoren tortilla's
  • 1 eetlepel limoensap
  • ½ theelepel chipotle peper of chilipoeder

Instructies

'Kaas' saus

  1. Doe de zonnebloempitten en hennepzaadjes in een schaaltje en schenk er heet/kokend water bij tot ze onder staan. Laat 10 minuten weken.

  2. Giet de zonnebloempitten af en voeg met alle ingrediënten toe aan een blender of keukenmachine. Voeg, om het geheel iets makkelijker te blenden, 2 of 3 eetlepels water toe. Meng tot een egale saus is ontstaan.

Bonenschotel

  1. Spoel de mais en kidneybonen schoon onder koud water en doe in een schaal.

  2. Snijd de tomaat en bosui fijn en meng met de bonen en mais. 

  3. Breng op smaak met wat peper, zout en limoensap. 

Tortilla chips

  1. Verwarm de oven voor naar 180 graden.

  2. Meng de limoensap met de chipotlepeper.

  3. Snijd de tortilla's in stukjes, plaats op een bakplaat/rooster en bestrijk met wat limoensap. 

  4. Bak de tortilla's in 5 minuten mooi krokant in de oven. Let goed op dat ze niet verbranden.

  5. Serveer de bonenschotel met de tortilla chips, guacamole en kaassaus. Succes gegarandeerd!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here