Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik wil in januari altijd veel groenten eten. Na al het (vr)eetgeweld met kerst en oud en nieuw, wil ik mijn lichaam volproppen met verantwoord eten. Maarrrr – omdat het wel frisjes kan zijn buiten, wil ik wél comfortfood. Een groenten tajine met couscous is dan dé uitkomst. Ik prop het vol met veggies en genieten maar. 

Pompoen tajine

Pompoen tajine met couscous

Vroeger at ik elke week wel tajine. Tegenwoordig maak ik het alleen niet zo vaak meer. Geen idee waarom niet, het blijft een van mijn all time favorieten. In deze variant heb ik ervoor gekozen om wortel, pompoen en kikkererwten te combineren. Een super combinatie en nog lekker winters ook.

Inspiratie

De afgelopen weken stonden  op mijn blog in het teken van kerst en was ik echt enorm op zoek naar fancy maaltijden. Nu de feestdagen klaar zijn is het lastig om weer terug te schakelen. Ik ben dan ook echt een sucker voor perfect opgemaakte borden. Momenteel is inspiratie ver te zoeken dus ik ga terug naar maaltijden die ik zelf graag maak en eet. Back to basic, maar dan niet helemaal want er komen ook gerechten aan die ik graag maak (en eet)  maar die niet basic zijn. Volg je me nog?

Pompoen tajine

Print

Pompoen tajine met couscous

Voorbereiding 15 minutes
Kooktijd 45 minutes
Totale tijd 1 hour
Porties 4 personen

Ingrediënten

 • 500 gram flespompoen in blokjes
 • 1 groot blik kikkererwten
 • 100 gram rode linzen gedroogd
 • 1 rode ui gesnipperd
 • 2 blikken tomatenblokjes
 • 4 tenen knoflook fijn gehakt
 • 2 winterpenen in blokjes
 • tl komijn
 • 1 tl koriander
 • 1 kaneelstokje
 • 1 eetlepel gedroogde munt
 • 1 theelepel gerookt paprikapoeder
 • zwarte peper
 • zout
 • 1 bouillon blokje
 • ½ eetlepel zonnebloemolie
 • Gekookte couscous met rozijntjes voor 4 personen

Instructies

 1. Verhit wat olie in een tajine. Als je deze niet hebt kun je een stoofpan gebruiken.

 2. Fruit de ui en knoflook aan en voeg de pompoen, wortel, linzen en kikkererwten toe.

 3. Bak even mee en voeg komijn, koriander, paprikapoeder, gedroogde munt en het kaneelstokje toe. Schep om en laat even mee bakken.

 4. Schenk de tomatenblokjes er bij, roer door en verkruimel het bouillon blokje boven de pan. Voeg nog zo'n 250ml water toe. Breng aan de kook, dek af en laat zo'n 45 minuten op laag vuur pruttelen.

 5. Serveer de stoof met couscous waar je wat rozijntjes doorheen hebt gedaan. Je kunt het garneren met verse kruiden maar dit is totaal optioneel.

WIL JE DIT RECEPT ‘PINNEN’? GEBRUIK DAN DEZE AFBEELDING

Pompoen tajine

PUR YA

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here