In Leiden, aan de Nieuwe Rijn, kun je Gaspare ristorante pizzeria vinden. Een Italiaans restaurant dat naast een hele kaart vol vleesgeweld óók een apart deel heeft met vegan gerechten. Dat moest ik natuurlijk eens proberen. Toch fijn om dat soort opties om de hoek te hebben.

Hotspot Leiden: Gaspare Ristorante Pizzeria

Met mijn gezelschap streek ik neer op het, iets krappe, terras. We genoten van een koud drankje en stiekem luisterden we naar een gesprek van de tafel naast ons;

Man: “Pff, sojabrokken op de kaart. Gatverdamme.”
Kindje: “Wat zijn sojabrokken papa?”
Man: “Dat is eten voor mensen met tere zieltjes”

Je snapt natuurlijk wel dat we heel veel gesproken hebben over sojabrokken in alle vormen en maten. Lekker! Uiteindelijk bestelde ik zelfs iets met sojabrokken, dat doet mijn tere zieltje goed.

Hotspot Leiden: Gaspare Ristorante Pizzeria

De keuze is reuze.

Met 9 vegetarische voorgerechten, 10 vegetarische tussengerechten en 3 hoofdgerechten is er best wat keus. Een groot deel van deze gerechten kan vegan bereid worden, al wisselt dat dus per gerecht. Ik raad je aan even met de bediening te kijken naar de mogelijkheden.

De pizza’s zijn allemaal te veganizen en er is zelfs een optie om vegan kaas toe te voegen. Helaas is de bediening niet helemaal op de hoogte van wat ze aanbieden. Toen ik vroeg of ze ons konden vertellen welke vegan kaas er voor de pizza’s gebruikt word, was het antwoord; “O ik weet het niet, iets dat ze bij de ekoplaza verderop halen” – Ik ben altijd extra blij als mensen me van juiste informatie kunnen voorzien, dat ontbrak hier wel een beetje.

Hotspot Leiden: Gaspare Ristorante PizzeriaHotspot Leiden: Gaspare Ristorante Pizzeria

Wat wij hebben gegeten

We begonnen de maaltijd met bruschetta’s, er staan 2 variaties op de kaart. Er is een variant met tomaten en basilicum, klassiek dus. De andere variant is met gegrilde groenten en pesto. Het duurde even voordat onze bestelling opgenomen was, maar toen dat eenmaal geregeld was, stonden alle gangen snel op tafel.

Mijn gezelschap genoot van een fagotto al forno, pizzadeeg gevuld met verschillende soorten groenten. Dat scheen erg lekker te zijn. Ik koos voor penne boscaiola, dit is pasta met tomatensaus, groenten en sojabrokken. Heel smakelijk en vol met groenten. Mijn hoofdgerecht was eigenlijk een tussengerecht, maar als je aangeeft een tussengerecht als hoofdgerecht te willen, dan krijg je een grotere portie – goed geregeld!

Hotspot Leiden: Gaspare Ristorante Pizzeria Hotspot Leiden: Gaspare Ristorante Pizzeria

Het eten was echt enorm lekker. Tussen het eten door moesten we alleen wel lang wachten op drankjes, dat vond ik erg jammer. De bediening leek niet altijd het overzicht te hebben, maar dat is iets waar ik doorheen kijk, het eten was namelijk echt geweldig.

We vroegen de dessertkaart en stiekem had ik me enorm verheugd op een lekker vegan taartje, deze was alleen niet aanwezig. “De chef had eerder een vegan chocoladetaart, ik ga even kijken of dat er nog is!” – maar helaas voor ons. We namen beiden sorbetijs; meloen en kers. Dat was in principe ook een goede afsluiter want hierdoor hoefden we niet rollend naar huis.

Hotspot Leiden: Gaspare Ristorante Pizzeria

Conclusie? Ga hier eten!

Als je flawless service wil dan is dit niet de zaak voor jou, maar als je smakelijk en vegan (!) Italiaans comfortfood wil eten, dan is deze plek echt voor jou. De gerechten zijn betaalbaar, goed op smaak en het is een fijn restaurantje om lekker te genieten met familie en vrienden.

Gaspare ristorante pizzeria
Nieuwe rijn 42a
2312 JG Leiden
Website

 

 

PUR YA

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here