Archives

vegan pasta puttanesca + review

vegan pasta puttanesca + review

Het vleesvervanger aanbod wordt steeds ruimer. Je kan in alle soorten en maten vleesvervangers halen. Wat denk je van geroosterde een, gans of varken? Gewoon in de diepvries bij de toko! Er is namaak biefstuk, kip en gehakt; in gedroogde vorm (bij de toko en […]

Bosui risotto met citroen en gegrilde asperges

Bosui risotto met citroen en gegrilde asperges

Vergeet lente & zomer, het asperge seizoen is mijn favoriete seizoen! Ik kocht op de markt een gigantische berg asperges en gaf ook een groot deel weer weg (want ik kon het niet allemaal alleen op) maar besloot wél nog even mijn favoriete asperge gerecht […]

pasta salade met hummus en tofu feta

pasta salade met hummus en tofu feta

Pas was ik helemaal  klaar met hummus en maakte ik een no-tuna tonijnsalade. Ik genoot er intens van maar ik miste mijn hummus toch wel een beetje. Tijd om er eens iets anders mee te doen dus. Vandaag deel ik mijn pasta salade met hummus […]

tofu scramble

tofu scramble

Ontbijten is mijn ding niet zo. Ergens wel een beetje vreemd toch? Ik ben zo gek op eten maar ontbijten schiet er vaak bij in. Als ik (op een zeldzaam moment) wel eens ontbijt, dan moet wil ik wel dat het super lekker is. Speciaal […]

smokey barbecue ‘meatballs’

smokey barbecue ‘meatballs’

Ahw yas – het barbecue seizoen staat weer voor de deur. Om alvast in de stemming te komen maakte ik smokey barbecue ‘meatballs’. Heerlijk knapperige en sticky balletjes op basis van kikkererwten, dus ook nog eens vriendelijk voor je portemonnee. Toegegeven; je moet wel even investeren […]

mijn favoriete hummus

mijn favoriete hummus

Wie is er eigenlijk niet gek op hummus? Het is super veelzijdig, je kunt er alle kanten mee uit en het is tegenwoordig bijna overal te krijgen. Maar wat is nog beter dan dat? Het zelf maken! Ik maak al jaren hummus en dit is […]

spaghetti met artisjokken en tapenade

spaghetti met artisjokken en tapenade

Ik moet wat bekennen; ik ben lui geworden. Altijd was ik van mening dat een keukenmachine overbodige luxe was. “Ah joh, ik heb goede messen en dat is alles wat je nodig hebt!” – en toen merkte ik dat ik toch eigenlijk de blender steeds vaker gebruikte. Nu ik […]

penne met paprika-cashew saus

penne met paprika-cashew saus

Soms heb je van die creatieve uitspattingen in de keuken, althans, ik heb dat wel. Nu lees ik zoveel over vegan mac and cheese, maar eigenlijk wilde ik iets anders maken. Dus ik maakte penne met paprika-cashew saus. En damn – that’s tasty! Als je […]

barbecue tempeh pizza

barbecue tempeh pizza

Lately ben ik weer helemaal into tempeh. Het kan echt overal in verwerkt worden. Ik had zin in pizza dus ik besloot; tempeh pizza. Eigenlijk nog beter namelijk; Barbecue tempeh pizza. Ik kon het echt niet laten. De bodem is heerlijk knapperig, de tempeh is enigszins spicy […]

vegan wellington

vegan wellington

Ik wilde enorm graag een vegan hoofdgerecht maken voor de kerstdagen. Ik vind dat de focus teveel op vlees ligt en wil toch laten zien dat er ook andere dingen zijn. Echter was het ‘ineens’ heel lastig voor me om een hoofdgerecht te bedenken dat […]


Close