Mensen denken al snel dat vegan eten dus echt heel prijzig is, dit is niet zo kan ik je vertellen. De decembermaand is al duur genoeg, dus speciaal voor de mensen die willen bezuinigen deel ik mijn budget kerstmenu. 

Mijn budget kerstmenu

Ik vind het altijd een uitdaging om met weinig geld lekker eten klaar te maken. Soms ga ik helemaal los en werk ik alleen met dure ingrediënten, maar nog vaker kook ik met aanbiedingen. Mijn menu’s zijn vrij makkelijk aan te passen, specerijen kun je vervangen door een goedkopere variant (of iets dat je al in huis hebt) en in sommige gevallen kun je dingen ook prima weglaten. Op deze manier zijn mijn gerechten voor iedereen toegankelijk!

Hapje: Vegan hotwings (van bloemkool)

Vegan hotwings Vegan hotwings

Dit is een perfect hapje om mee te starten. Is het fancy? Nee! Is het lekker? Ja! Ik ben hier helemaal gek op en dat bloemkool echt nauwelijks iets kost maakt dit een uitermate geschikt budget hapje.

Voorgerecht: Wortel kerriesoep

Dit is een van mijn favoriete soepen om te maken als ik blut ben. Ja, ook je girl is weleens blut. Gelukkig weet ik met een paar wortels, uien en knoflook toch altijd een lekker soepje te maken. Je kunt de soep zo luxe maken als je zelf wil; voeg lekker verse kruiden toe, krokante uitjes, soja room, etc. Serveer het in een mooie kom en je hebt echt wel een fancy voorgerecht!

Hoofdgerecht: Spinazie gnocchi met pesto

Spinazie gnocchi met pesto

Gnocchi maken is echt heel erg leuk, lekker pronken met dit gerechtje, niemand die door heeft dat het een cheap dish is. Oja, als je het extra goedkoop wil vervang je de cashewnoten (in de pesto) gewoon door zonnebloempitten.

Dessert: Tarte tatin met pruimen

Tarte tatin met pruimen

Ja, dit is echt een feestelijk nagerecht. Serveer de taart met een bolletje ijs en je bent klaar om je diner af te sluiten. Geen pruimen? Dan neem je ander fruit. Je kunt de pruimen prima vervangen door appels of zelfs door perzik/abrikoos uit blik.

 

PUR YA

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here