De Hollandse keuken is niet mijn favoriet. Een stamppot op zijn tijd vind ik best lekker, maar je maakt mij gelukkiger met meer exotische maaltijden. Omdat je met kerst vooral lekker moet eten waar je trek in hebt, deel ik dan ook een aantal Wereldse gerechten die je prima kunt combineren in een kerstmenu. 

Kerstmenu: Wereldse Wonderen

Een naam bedenken voor dit menu is toch best een struggle. Waarom? Nou, omdat dit menu dat ik bedacht heb niet in een enkel woord te omvatten is. Het zijn mijn favorieten gerechten en ze komen uit alle hoeken van de wereld. Een bij elkaar geraapt zooitje? Misschien wel, maar daardoor toch zeker niet minder lekker!

Hapje: Samosa meets loempia

Kerstmenu: Wereldse Wonderen Kerstmenu: Wereldse Wonderen

Deze loempia’s zijn gevuld met een heerlijke vulling van kruidige aardappels. Nu maken aardappels me tegenwoordig sowieso al blij, maar in een knapperig jasje met allerlei heerlijke specerijen is het helemaal geweldig. Serveer het met een chutney of gewoon chilisaus; gegarandeerd genieten.

Voorgerecht: Noodlesoep met tofu

Kerstmenu: Wereldse Wonderen Kerstmenu: Wereldse Wonderen

Bij noodlesoep denk je niet gelijk aan kerst, maar wist je dat je prima een heerlijke noodlesoep kunt maken en serveren? Steek wat extra tijd in de bouillon, zorg voor lekkere toppings en je zal versteld staan van hoe geweldig noodlesoep kan zijn. Oja, maak de soep niet te heftig en serveer niet teveel noodles in de soep, anders heb je geen plek meer voor het hoofdgerecht en dessert!

Hoofdgerecht: Vegan sushi

Kerstmenu: Wereldse Wonderen Kerstmenu: Wereldse Wonderen

Oke het is wel even wat werk om sushi te maken maar het is zó lekker. Ik geniet intens van een flinke lading sushi en als je een aantal verschillende soorten maakt is het nog leuk om te delen ook. Je kunt super goed variëren met allerlei vlees- en visvervangers maar ook met allerlei soorten groenten.

Nagerecht: Chocolademousse

Kerstmenu: Wereldse Wonderen

Nothing says christmas like chocolate mousse, right? Vorig jaar maakte ik deze chocolademousse voor mijn vegan kerstmenu. Zelf was ik toen nog niet vegan, maar inmiddels dus wel voor 100%. Dat ik chocolademousse niet hoef te missen maakt mij intens gelukkig. Maak jij weleens chocolade mousse?

PUR YA

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here