Ik ben er gek op op mensen te verwennen met lekker eten. Nu ik vegan ben heb ik dat nóg meer. Iedereen moet weten dat je super lekkere vegan gerechten kunt maken die er nog mooi uit zien ook. Vandaag deel ik mijn laatste kerstmenu met je, misschien heb je er nog iets aan zo voor de feestdagen.

Hapje: Blini met champignons en blauwe kaas dip

Dit recept kwam gisteren pas online en nu staat het al in dit overzicht. Ik ben fan, zo lekker! Je kunt dit serveren als amuse, voorgerechtje maar ook als hapje bij de borrel. Lekker!

Voorgerecht: ‘Steak’ tartaar

Vegan steak tartaar Vegan steak tartaar

Steak tartaar was altijd mijn lievelingseten, alleen tsja, ik eet geen vlees meer dus het moest anders. Dit kan prima en wil je weten wat het geheime ingrediënt is? Rijstwafels! Daardoor is het naast lekker ook nog vriendelijk voor je budget. Serveer dit als voorgerecht met je kerstdiner en ik kan je garanderen dat je de show steelt!

Hoofdgerecht: Seitan roast

seitan roast

Veel mensen denken dat je echt vlees nodig hebt bij een hoofdgerecht. Ik kan je vertellen dat dit niet het geval is. Ik maakte een super lekkere roast met o.a. champignons en serveerde dat met een laurierjus, knoflookpuree en heerlijke geroosterde wortels.

Nagerecht: Appel strudel met custard

Appel strudel met custard

Deze heerlijk knapperige strudel met romige custard is een echte winnaar. Je kunt de strudel warm serveren maar koud is het ook prima te versmaden (wauw, ik wilde dat woord echt al lang eens gebruiken, haha). Serveer het met een flinke berg poedersuiker en sluit je diner af in stijl!

PUR YA

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here