“Pff, je hebt echt teveel kruiden, moeten we een keukenkastje extra maken zodat je daar alles kwijt kan ofzo?” – zuchtte mijn vriend. Leven met een foodblogger is altijd een struggle. Enerzijds is er altijd wel iets eetbaars in huis, anderzijds kom je chronisch plek tekort voor alle spullen. Maar wat is die struggle nu precies?

1. Niet genoeg ruimte

Er is nooit genoeg ruimte. De vriezer is tot de nok gevuld met allerlei diepvries groenten, broodjes, tofu, vlees vervangers en allerlei andere dingen. “Zullen we even naar de winkel en wat ijs halen?” word vaak direct gevolgd door; “O nee, laat maar we kunnen die bakken momenteel toch niet kwijt” – oeps.

Leven met een foodblogger Leven met een foodblogger

2. Een overschot aan kruiden en specerijen

Regelmatig check ik de kastjes op dingen die niet goed meer zijn of die ik nauwelijks gebruik. Maar I’ll be damned, ik gebruik bijna alles wat in de kastjes staat. Heb ik echt gerookte zoete paprika poeder nodig én de pikante vorm? Ja! Regelmatig krijg ik ook kruiden en specerijen toegestuurd voor samenwerkingen en daar moet dan ook nog plek voor gevonden worden. “Zullen we anders een plankje ophangen aan die muur? Dan kan ik daar alle kruiden en specerijen kwijt, dan hebben we wat meer kast ruimte” – vroeg ik Mr. Lover pas nog. Hij ging ermee akkoord, kastruimte is prettig en al die kruiden zitten in afgesloten potjes, dus dat kan prima op een plankje.

Leven met een foodblogger

3. Niet al het eten is een succes

Nu ben ik niet de moeilijkste qua eten, ik eet eigenlijk alles wel. Maar mijn Lief is niet altijd even makkelijk. Mensen zeggen vaak tegen hem “jij hebt echt geluk joh, met een vriendin die zo kan koken” maar hem maak je blijer met simpel eten. Soms denk ik iets enorm simpels en lekkers te maken en dat valt (bij hem) dan toch niet in de smaak. Jammer, maar helaas. Dan gaat het in bakjes en dan geef ik het weg aan iemand anders. Inmiddels weet ik wat ik allemaal wel en niet kan maken voor hem, dus ik heb een aantal vaste gerechten voor hem die ik afwissel, experimenteren met zijn eten is over het algemeen geen succes.

4. Zoveel afwas

Als ik een dagje in de keuken sta en besluit 3 of 4 gerechten te maken en fotograferen, dan geeft dat rommel. De keuken is net gestofzuigd en gedweild en dan ga ik er aan de slag en kan het weer gedaan worden. De afwas komt ook nooit een einde aan, nu hebben we wel een vaatwasser maar het is toch niet altijd even vriendelijk voor het milieu om die twee keer te laten draaien. Vaak sta ik alsnog de afwas te doen in een teiltje met een afwasborstel.

Leven met een foodblogger

5. Ik bezuinig niet op eten

Ik  ben een koopjesjager en koop graag dingen op de markt, maar op eten bezuinig ik over het algemeen niet. Ja, je kan brood kopen voor €0,75 maar als het brood van €1,99 lekkerder is, dan koop ik dat liever. Nu ik vegan eet koop ik bijvoorbeeld veel meer groenten dan hiervoor en daar gaat gewoon wat meer geld aan op. Soms ben ik ook gewoon lui, ik kan fruit op de markt kopen,  het snijden en invriezen, maar nog liever haal ik diepvries fruit gewoon kant en klaar. Net zo makkelijk toch? Helaas wel wat prijziger, maar ach.

6. Uit eten gaan is heel belangrijk voor me

Waar ik er om sta te springen om nieuwe restaurantjes te proberen, heeft mijn Lief het allerliefste een maaltijd die we thuis nuttigen. Dat vind ik ook erg fijn, in het comfort van je eigen huis lekker lui op de bank met een bord eten, maar jezelf mooi maken en uitgebreid uit eten gaan hoort er (voor mij) ook bij. Lief kan ik niet altijd zo ver krijgen om mee te gaan, maar gelukkig heb ik inmiddels wat andere partners in crime die wél graag mee gaan uit eten.

7. Overal worden foto’s van gemaakt

“Nee wacht,  ik wil nog even een foto maken van de tafel” – dat is iets wat regelmatig voor komt. De meeste mensen willen direct beginnen met hun maaltijd naar binnen schuiven, ik wil eerst foto’s. Eentje voor instastories/snapchat, eentje voor Instagram zelf, een aantal voor het artikel over hotspots, het houd niet op.

8. Tripjes naar winkels die verder weg zijn

Een winkel bezoeken in een andere stad is voor mij echt een dagje uit. Ik kan dan ook uren snuffelen in bijvoorbeeld een grote toko. Niet iedereen kan dit en dat is soms weleens lastig. Ik kan in de toko bijvoorbeeld uitgebreid checken welke tofu’s ze allemaal hebben en in die tijd is mijn Lief de hele winkel al 3 keer door geweest. Boodschappen doen met mij dat kan niet als je ongeduldig bent.

9. Mijn enthousiasme slaat soms nergens op

Ik kan wild enthousiast zijn over een foto die ik heb gemaakt van een gerecht of over het feit dat ik de 1000 (!) followers op Instagram haal. Soms ben ik helemaal uitzinnig omdat iemand een recept van me maakt en dit met me deelt op Instagram. Daar kan ik ZO blij van zijn dat het bijna manisch lijkt. Mijn Lief is daar heel anders in en volgens mij vind hij me soms een beetje gestoord, haha.

Maar zo slecht is het toch ook eigenlijk allemaal niet? Ondanks dat er weinig plek over is in de koelkast, vriezer en kastjes hoeven we niet bang te zijn dat er bij een zombie apocalyps niet genoeg eten is om de eerste dagen (weken?) te overleven. En dat er veel kruiden zijn is super fijn want we kunnen altijd eten maken met veel smaak. Uit eten gaan is voor mensen in mijn omgeving over het algemeen nooit een straf en met mijn Lief ga ik wel lekker voor sushi. Leven met een foodblogger kan soms wat apart zijn (alles gaat namelijk over eten), maar is dat niet juist heel leuk ook? 😉

PUR YA

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here