Er is niets waar ik gekker op ben dan een heerlijk knapperig  bladerdeeghapje. Vroeger genoot ik hier al van, vaak gevuld met kaas of vlees. Gelukkig kun je ook hele lekkere hapjes maken zonder dierlijke producten. Deze linzen hapjes zijn bijvoorbeeld mega lekker en super comforting. 

Linzen hapjes

Linzen hapjes

Ik ben gek op samosa’s en in eerste instantie wilde ik bladerdeeg met een lekkere aardappelvullig. Totdat ik zag dat ik ook nog een blik linzen had staan. Toen wilde ik toch wel heel graag bladerdeeg vullen met linzen. Uiteraard kon dit ook prima met aardappel, dus ook dat deed ik er bij. Ik kan je verklappen; deze hapjes hebben het einde van de dag niet gehaald. De hele dag door heb ik er van lopen snoepen. Ik ben er helemaal gek op.

Linzen hapjes Linzen hapjes

Freestyle that hapje!

Zoals je inmiddels wel weet ben ik gek op het freestylen van gerechten. Vaak ga ik de keuken in en doe ik maar wat. Zonder plan, enkel met het idee; “ik wil een bladerdeeg hapje” – meer niet. Dan ga ik aan de slag en uiteindelijk komt er vanzelf iets lekkers uit. Ik ben best gelukkig met het feit dat ik zonder moeite allerlei gerechten zo uit mijn mouwen schud, ik zou niet weten wat ik anders met mezelf aan zou moeten.

Linzen hapjes

Print

Linzen hapjes

Voorbereiding 1 hour
Kooktijd 20 minutes
Totale tijd 1 hour 20 minutes
Porties 40 hapjes
Author Joyce

Ingrediënten

  • 1 groot blik linzen
  • 200 gram kruimige aardappel in kleine blokjes
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 tenen knoflook geperst
  • 1 eetlepel kerrie masala
  • 1 theelepel tomatenpuree
  • ½ theelepel kaneel
  • Zwarte peper
  • zout
  • 1 theelepel zonnebloemolie
  • 50 ml water
  • 1 pak diepvries bladerdeeg
  • 1 eetlepel vegan margarine gesmolten
  • 1 eetlepel za'atar (of sesamzaadjes)

Instructies

  1. Verhit zonnebloemolie in een pan met dikke bodem. Fruit de ui en knoflook hier in aan. 

  2. Voeg de aardappel en linzen toe, schep om en voeg kerrie masala, kaneel, peper en zout toe. Bak al omscheppend mee. 

  3. Schep tomatenpuree erbij en meng alles goed. Schenk ongeveer 150ml water erbij, breng aan de kook en draai het vuur laag. Laat het geheel pruttelen tot de aardappel gaar is en uit elkaar valt.

  4. Proef of de vulling voldoende smaak heeft, breng eventueel hoger op smaak met wat peper en zout.

  5. Ontdooi het bladerdeeg en laat de vulling afkoelen.

  6. Verwarm de oven voor naar 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

  7. Snijd de bladerdeeg vierkantjes in vieren. Je houdt nu 4 kleine stukjes over. Schep 1 theelepel van het mengsel op het bladerdeeg en vouw dicht (als een driehoekje). Druk de randen dicht met een vork.

  8. Leg de bladerdeeghapjes op de ovenplaat en bestrijk met wat van de gesmolten margarine. Strooi wat za'atar of sesamzaadjes er op. 

  9. Bak in 15 - 20 minuten goudbruin, gaar en knapperig.

PUR YA

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here