Mijn 5 favoriete recepten

448
views

“Maar Joyce, wat zijn nu echt jou favoriete maaltijden?” – die vraag krijg ik nog best wel vaak. Ik kan daar maar lastig antwoord op geven want ik eet alles graag. Toch besloot ik om speciaal voor jullie mijn vijf favoriete recepten te delen, dan weet je direct wat hier regelmatig op tafel staat.

favoriete recepten favoriete recepten

1. Vegan bruine bonen met rijst

Ik ben gek op bonen en dit gerecht is een van mijn favorieten. Ik maak er altijd extra veel van, dan kan ik er lekker lang van eten (soms wel vier dagen). De bonen laat ik altijd lekker lang stoven. Qua vleesvervangers varieer ik echt continu. Soms doe ik er kipstukcjes in en soms gerookte tofu. Yum!

favoriete recepten

2. Mexicaanse rijst met banaan en bonen

Dit is ook zo’n gerecht waar ik lekker veel mee varieer. Er is hier in de winkel niet altijd bakbanaan te krijgen dus soms eet ik het met gegrilde avocado of een maiskolf. Ik ben hier echt gek op en eet dit ook al jaren vrij regelmatig. Als ik rijst over heb of als ik extra heb gemaakt, dan eet ik het een dag later met extra bonen en wat sla in een wrap.

favoriete recepten favoriete recepten

3. Noodlesoep met ‘biefstuk’ en veggies

Noodlesoep eet ik op alle mogelijke manieren. Soms met deze ‘biefstuk’ maar vaak ook gewoon met tofu, tempeh of kipstukcjes. Ik varieer er best wel mee, want daar hou ik van. Het enige dat altijd hetzelfde is, is de bouillon.

favoriete recepten

4. Snelle bami met tofu

Alle dingen die ik graag eet heeft best een hoog comfortfood gehalte. Deze bami staat super snel op tafel en de heerlijk sticky tofu maakt het helemaal af. Ik gooi er altijd willekeurige groenten doorheen, dit is een typisch recept waar ik alle restjes in op kan maken. Vet handig!

favoriete recepten favoriete recepten

5. Hoisin tempeh bowl

Deze lijst is niet compleet zonder tempeh en dan met name gecombineerd met hoisin. Een wereldse combinatie en het stelt me nooit teleur. Ik maak altijd extra veel van de tempeh zodat ik er een dag later nog van kan eten, maar in de praktijk lukt dit nooit. Ik eet het altijd allemaal op dezelfde dag al op. Oeps.

PUR YA

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here