mijn vegan favorieten

61
views

In de aanloop naar de vegan challenge zijn er vast zat van mijn lezers op zoek naar lekkere vegan gerechten. Speciaal voor iedereen die benieuwd is naar mijn vegan favorieten schrijf ik dit artikel. Vegan koken is echt niet ingewikkeld, duur of tijdrovend. Je kunt een heerlijk vegan gerecht binnen 30 minuten op tafel zetten, echter kun je natuurlijk ook iets maken waar je wel uren voor in de keuken moet staan. Ik richt me vandaag even op de makkelijke recepten die ik zelf graag op tafel zet op een doordeweekse dag.

 

PINDA CURRY NOODLES MET TOFU

Soms gooi ik gewoon willekeurige dingen door elkaar en is het ineens heel erg lekker. Als dat gebeurt dan baal ik soms dat ik niet de mogelijkheid heb om een gerecht mooi te fotograferen. Dit soort gerechten ontstaan vaak ’s avonds laat en mooi licht is er dan niet. Deze pinda curry noodles met tofu zijn een geschikt voorbeeld van zo’n gerecht. Een dag later besloot ik het nogmaals te maken en toen kon ik het fotograferen om met jullie te delen.

 

SESAM GEMBER TEMPEH MET SPERZIEBONEN

‘Vroeger’ hield ik echt niet van tempeh, gelukkig heb ik inmiddels ongeveer duizend manieren waarop ik het wél lekker vind. Ik had nooit verwacht dat tempeh ooit een persoonlijke favoriet zou worden. Dat is het echter wel inmiddels. Deze tempeh met gember en sesam is echt goed. Je moet dit proberen!

 

VEGAN SAOTO SOEP

Dit is een vrij recent brouwsel; vegan saoto soep. De tijd dat alleen Mr. Lover saoto soep kan eten is voorbij. Dat ik er niet eerder op was gekomen een vegan variant te maken, ha! Pluspunt voor mensen met een carnivoor-lover is dat je gewoon dezelfde bouillon kan gebruiken alleen voor je lover doe je er nog vlees bij. Scheelt wel even wat tijd in de keuken kan ik je vertellen.

 

VEGAN CHOCOLADEMOUSSE

Dit is geen maaltijd maar wel een heel lekker dessert. Ik kan overigens nog steeds geen toetje zeggen. Elke keer als ik toetje zeg hoor ik mijn oude chef roepen; “Het is een dessert, geen toetje” – dus tip van mij noem een toetje alleen een toetje als het een kant-en-klaar pudding is. Dit dessert was onderdeel van mijn vegan kerstmenu en by far een van mijn favoriete dingen die ik ooit gemaakt heb. Deze chocolademousse is heerlijk luchtig, smaakt écht naar chocolade en is niet zo heftig als een non-vegan variant. Mijn ultieme dessert these days.

 

ROTI JACKFRUIT MASALA

Roti is echt altijd al een favoriet geweest, ook toen ik nog vlees at. Maar hoe moet dat nu als je geen vlees (of dierlijke producten) meer eet? Nou, creatief zijn! Deze roti met jackfruit masala is echt heel erg lekker en ook niet lastig om klaar te maken. Je moet er wel even voor naar de toko, maar als dat alles is? 😉

 

REGENBOOG SPRINGROLLS MET MANGO DIP

Wederom een vrij recent recept, maar daarom niet minder favoriet. Deze springrolls kun je eten als snack, lunch of licht diner. Ik ben gek op dit soort dingen en maak er dan ook altijd super veel, dan kan ik het de hele dag door snoepen. Met de dip kun je eindeloos variëren en ook met de groenten die je er in kunt doen. Eet jij graag springrolls?

 

COUSCOUS SALADE

Dit is een van mijn favorieten en staat al een aardige tijd online. Couscous is makkelijk, lekker en snel. Lekkere groenten erbij en eventueel nog falafel en je hebt een super maaltijd. Ook handig om te ‘preppen’ en mee ten nemen als lunch naar school of werk. De verse kruiden maken de salade heerlijk fris en alle specerijen geven het gerecht veel smaak.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here