Voor de Mystery Box Challenge kreeg ik weer 5 ingrediënten om te gebruiken voor een nieuw recept dat ik op Nevernotnooking.nl mag delen. Ik maakte er een Mexicaanse bonenschotel mee. Budgetvriendelijk, makkelijk en man oh man: vol smaak.
Mitu's Mexicaanse bonenschotel

De vijf ingrediënten

Joyce gaf me wee 5 ingrediënten : zilvervliesrijst, kidneybonen, edelgistvlokken, limoen en jalapeño’s. Ben ik er blij mee? Ja, absoluut!

De aquafaba struggle

De vorige challenge heb ik gestruggled. Ik ben een zoetekauw, maar niet per se gek op bakken. Kreeg ik van mijn blogvriendin lekkere maar moeilijke ingrediënten waar ik nooit mee gewerkt had, zoals aquafaba. Maar met deze ingrediënten was ik super content; yes. Ik hou van alle 5 ingrediënten en kook er graag mee. Bovendien alle 5 voedzaam/gezond en Joyce weet dat ik daarvan hou ;-).

Budget friendly: Mitu’s Mexicaanse bonenschotel

Het leek me leuk om een simpel en vrij goedkoop gerecht hiermee te maken. Er komen niet eens gezeefde tomaten aan te pas, want pure tomaten die goed op smaak zijn gebracht en goed ingekookt zijn, zijn meer dan voldoende lekker. Gezien Joyce haar afvalrace & -struggle (ben trots op je, je gaat goed) past dit recept prima in dat straatje. Met de edelgistvlokken heb ik een heerlijk hartig, licht pittig sausje gemaakt. Past er perfect bij :).

Print

Mitu's Mexicaanse bonenschotel

Voorbereiding 10 minutes
Kooktijd 20 minutes
Totale tijd 30 minutes
Porties 2 personen
Author Mitu

Ingrediënten

Rijstgerecht

  • 1 blik kidneybonen van 400gr (netto gewicht)
  • 4 tomaten in blokjes
  • ½ courgette in blokjes
  • 2 tenen knoflook in dunne plakjes
  • ½ theelepel paprikapoeder
  • ½ theelepel gerookt paprikapoeder (sweet)
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • ½ theelepel zout
  • ½ theelepel cayennepeper
  • jalapeño pepers uit een potje
  • 1 avocado in blokjes
  • gekookte rijst voor 2 personen

Saus met edelgist

  • 5 eetlepels edelgist vlokken
  • 1 kleine gekookte aardappel
  • ½ tomaat
  • 60 ml sojaroom of plantaardige melk
  • 40 ml water
  • theelepel uienpoeder
  • theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder (sweet)
  • 2 eetlepels vocht uit het jalapeño potje te vervangen door azijn
  • ¼ limoen geperst

Instructies

  1. Schil en snijd de aardappel in 4 parten. Kook de aardappelstukjes tot ze gaar zijn.

  2. Doe de gechopte tomaten in een goede koekenpan en bak met een beetje olie.

  3. Voeg na 3 minuten alle specerijen en een scheutje water toe en roer.

  4. Voeg na 1 minuut de uitgelekte en gewassen kidneybonen en courgette toe. Laat nog een minuut of 5/6 bakken en roer af en toe. De tomatenstukjes moeten verdwijnen en veranderen in een sausje.

  5. Doe alle ingrediënten voor de saus met edelgist in een blender of foodprocessor. Meng tot een gladde saus en warm enkele minuten op in een pannetje.

  6. Serveer de bonenschotel over de rijst, strooi er een aantal jalapeño slices over en giet de saus over het geheel. Serveer met slices avocado.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here