De dagen zijn korter, buiten kan je weer een muts op en sjaal om en ik heb mijn thermo maillots weer uit de kast getoverd. De winter komt er aan! Ik vind het (ondanks het gebrek aan daglicht) een geweldig seizoen. Lekker soepjes eten en  dan met name deze noodlesoep met tofu. Een van mijn go to recepten als ik zin heb in iets dat me goed opwarmt.

noodlesoep met tofu noodlesoep met tofu

Noodlesoep met tofu

Ik had nog een flinke berg met mijn favoriete tofu in een van de keukenkastjes staan. Bij de toko koop ik regelmatig inari age, dat zijn die lekkere zoete tofu zakjes. Is het gezond? Nee. Maar lekker is het wel. De tofu is eerst gefrituurd en daarna wordt het in een zoete marinade verpakt. Het is kant en klaar en rechtstreeks uit de verpakking te eten.

Zelf noodlesoep maken

Er is iets aan noodlesoep maken dat me enorm zen maakt. De bouillon doe ik eigenlijk puur op gevoel en is werkelijk waar elke keer anders. De toppings? Exact hetzelfde. Soms kies ik voor crispy tofu, soms voor gegrilde portobello maar ook soms gewoon zoetzure komkommer, alles kan. Het enige dat voor mij een echte must is? Veel bosui en verse kruiden zoals basilicum en koriander, in noodlesoep is dat een hemelse combinatie.

noodlesoep met tofu

Print

Noodlesoep met tofu

Voorbereiding 5 minutes
Kooktijd 20 minutes
Totale tijd 25 minutes
Porties 2 personen
Author Joyce

Ingrediënten

Bouillon

  • 500 ml bouillon
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 steranijs
  • ½ tl zwarte peper
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1 el sojasaus

Soep toppings

  • 300 gram noodles (mie) gekookt
  • 200 gram champignons
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 4 bosuitjes fijn gesneden
  • ½ rode peper in ringetjes
  • 6 stuks inari age (tofu) in reepjes of stukjes gesneden
  • ½ bosje basilicum
  • sesamzaadjes

Instructies

Bouillon

  1. Meng alle ingrediënten en breng de bouillon aan de kook. Laat zo'n 5 minuten op laag vuur doorkoken. Proef de bouillon en breng eventueel verder op smaak met peper en zout.

Toppings

  1. Verhit wat olie in een pan en bak daarin de champignons aan alle kanten bruin. Voeg de sojasaus toe en verwarm tot de champignons er in gecoat zijn. Bestrooi met sesamzaadjes.

  2. Verdeel de noodles over twee kommen, doe de bouillon erbij en top met de inari age, bosui, basilicum, champignns en rode peper. 

Tips

Inari age kun je krijgen bij de toko. Het staat veelal bij de Japanse producten/sushi producten. Deze tofu is kant en klaar, je kunt het direct uit de verpakking eten.

 

WIL JE DIT RECEPT LATER MAKEN? SLA HET MET ONDERSTAANDE AFBEELDING OP OP PINTEREST!

noodlesoep met tofu

 

PUR YA

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here