Ik ga niet liegen; dit eten ziet er niet zo smakelijk uit. Toch deel ik het hier. Weet je waarom? Omdat het echt SUPER lekker is. Dit moest in hoofdletters ja. Ik was wat sceptisch toen ik deze maaltijd op mijn bordje schepte, maar laat me je vertellen: dit maakt me echt blij. Ik had anderhalve portie gemaakt en at het beide op, oeps. Maar zo lekker was deze penne met basilicum roomsaus dus. 

Penne met basilicum roomsaus

Saus van zonnebloempitten

Overal zie je sauzen op basis van cashewnoten en spreads op basis van zonnebloempitten. Ik ga het eerlijk zeggen; ik ben een cheapskate. Het liefste koop ik alles in de aanbieding en anders zo goedkoop mogelijk. Rauwe cashewnoten zijn best aan de prijs en voor rauwe zonnebloempitten betaal je voor een zak maar €1,- Dus ik nam twee zakken zonnebloempitten mee (toen ik daar achter kwam) en besloot daarmee te experimenteren.

Ik wilde graag pesto roomsaus

Vroeger at ik dat graag; penne met pesto roomsaus, kip en champignons. Daar kon ik intens van genieten. Op een goede dag deed ik er zelfs wat broccoli bij, haha. De perfecte vegan roomsaus maken is echter tricky. Ik vind een roomsaus op basis van vegan room namelijk niet zo lekker. Dus dan moet je toch echt experimenteren en zoeken naar wat je wél lekker vind.

Penne met basilicum roomsaus Penne met basilicum roomsaus

Plantaardig eten maakt me blij

Naast dat ik dus lekker kan zoeken naar nieuwe producten en bereidingswijzen. Maakt het me ook echt super blij dat ik steeds bewuster ben van alles wat er komt kijken bij (o.a.) de vleesindustrie. Mij ga je niet langer blij maken met een biefstuk. Op alle vlakken in mijn leven word ik steeds bewuster en dat is zó fijn.

Print

Penne met basilicum roomsaus

Voorbereiding 30 minutes
Kooktijd 15 minutes
Totale tijd 45 minutes
Porties 2 personen
Author Joyce

Ingrediënten

Roomsaus

 • 50 gram zonnebloempitten
 • 50 ml plantaardige melk
 • 50 ml water
 • 2 eetlepels edelgist vlokken
 • 3 takjes basilicum
 • 2 tenen knoflook
 • peper
 • zout

Pasta

 • gekookte pasta voor 2 personen
 • 1 ui gesnipperd
 • 1 bakje kipstukcjes
 • 300 gram champignons in plakjes
 • 100 gram cherry tomaten

Instructies

 1. Week de zonnebloempitten ongeveer 20 minuten in heet water.

 2. Giet de zonnebloempitten af en doe alle ingrediënten voor de saus in een blender. 

 3. Blend tot een gladde saus is ontstaan. 

 4. Fruit de ui en paddenstoelen aan in wat olie of water (als je oil-free bent). 

 5. Schenk de saus in de pan erbij en voeg de kipstukcjes toe. Breng langzaam aan de kook, de saus dikt iets in als het goed is. 

 6. Breng op smaak met peper en zout en schep door de gekookte pasta heen. 

 7. Serveer de pasta met de tomaatjes en eventueel wat verse blaadjes basilicum

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here