Hotspot Leiden: Barzini

7527
views

Hey, ga je mee uit eten dinsdag?” – appte ik Marjolein enthousiast. “Ik heb via Social Deal bij Barzini gereserveerd!” – als dingen over eten gaan hebben mensen er al vrij vlot oren naar en zo zaten we, op de dinsdag, bij Barzini in Leiden.

Stukje bij beetje ontdek ik leuke plekken in Leiden

Ik woon pas sinds 1 juni in Leiden dus ik ben nog niet op de hoogte van alle leuke plekjes in deze geweldige stad, maar al snel besluit ik; Barzini is er een van. Het restaurant doet denken aan een échte Italiaanse trattoria, alleen dan moderner ingericht. Bij Barzini kun je een tafel reserveren, eten laten bezorgen maar ook gewoon afhalen. O, mocht je bestellen, dan wordt je bestelling op een e-bike geleverd. Ik (als undercover hippie) ben erg te spreken hierover, hoe minder brommers hoe beter!

Om 17.30 hebben we gereserveerd, lekker vroeg!

De bediening is vriendelijk en we worden vlot geholpen. We mogen zelf een plekje kiezen in het knusse zaakje. We krijgen de menukaart én uitleg over de pasta én pizza van de maand, of we alvast iets te drinken willen; uiteraard! Ik ben gek op wijn en besluit mezelf dan ook te trakteren op een lekkere droge witte wijn, Marjolein kiest voor een ijsthee en al snel staan beide drankjes op tafel.
En dan komt het lastige moment; kiezen!

De kaart is niet groot, maar wat er op staat klinkt zó goed

Met een menukaart vol heerlijke gerechten is kiezen nooit simpel. Daarbij komt ook nog eens dat kiezen sowieso al niet mijn sterkste kant is. Met onze Social Deal voucher (van €12,85) hebben we recht op een 3-gangen menu, 3 keuzes die gemaakt moeten worden, ai! Kan ik dit wel aan?

Op de menukaart staan verschillende gerechten, hoe ga ik hieruit een keuze maken? Er zijn verschillende soorten pasta, waaronder Een klassieke spaghetti & meatballs en een fusili pesto pollo. Zoals te verwachten valt zijn er ook meerdere pizza’s om uit te kiezen. Wat dacht je van een pizza Barzini’s speciale met San Marzano tomaten, buffelmozzarella, taleggio (kaas), pittig gekruid gehakt en broccoli . Of moet ik toch maar voor de pasta van de maand gaan; tortellone gigante gevuld met boschampignons en truffel mét kaassaus en gebakken pancetta.

Uiteindelijk besluit ik te kiezen voor prosciutto di San Daniele con Asparagi en dat staat al snel op tafel. Een clean looking voorgerecht en de naam zei het al; gegrilde (groene) asperges met San Daniele ham. Ik heb behoorlijk trek en hoewel ik graag extra lang van dit gerecht wil genieten, is het (helaas) al snel op.

Mijn dinner-date besluit te kiezen voor de bruschetta; huisgemaakt toast met knoflook en verse tomaten en basilicum. Ik ben zelf niet zo gek op rauwe tomaten maar ik proef er toch van (because food!) en ik ben aangenaam verrast; zo lekker en perfect op smaak gebracht. Misschien moet ik dit zelf eens proberen te maken (en dan hopen dat het in de buurt komt van hoe lekker dit was).

Het hoofdgerecht laat niet lang op zich wachten en al snel staat er een heerlijke pizza voor mijn neus. Ik ging voor de pizza quattro formaggi dit vooral omdat de kazen die erop zaten me enorm aanspreken; buffelmozzarella, taleggio (een van mijn favoriete kazen), gorgonzola en parmigiano reggiano.

De pizza staat nog niet eens op tafel en ik ruik de taleggio al, dit gaat helemaal goedkomen! De bodem is dun en knapperig en daar ben ik blij om want hoe krijg ik er nog een dessert in als de pizza super heftig is? Uiteraard vult de pizza enorm want ze zijn van een flink formaat en de kaas is behoorlijk machtig. Toch eet ik de hele pizza op, het is te lekker om te laten staan.

Marjolein besloot voor een pizza spinaci te gaan, ondanks dat ze eerst zei iets anders te doen (“Altijd als ik uit eten ga neem ik dingen met geitenkaas”) – maar toch, de geitenkaas riep haar. De pizza spinaci is getopt met San Marzano tomaten, buffelmozzarella, geitenkaas, verse bladspinazie en pijnboompitten.

Nutellamisu?!

Inmiddels zit ik echt vol, Marjolein gelukkig nog helemaal niet (“ik ben hier voor het toetje!”) We hadden de keuze uit twee nagerechten; een klassieke tiramisu of een perentaartje met kaneelijs. Net toen ik dacht te weten wat ik wilde, kwam de ober aan tafel; “We hebben nóg een dessert vandaag, een experiment van de keuken; Nutellamisu” – “Nou, dan is de keus makkelijk” zei ik “doe het experiment van de keuken maar!” – Marjolein deed met me mee en wilde ook de Nutellamisu proberen.

Ik, als groot Nutella fan, ben stiekem altijd een beetje bang als Nutella ergens in verwerkt is, de verwachtingen zijn dan direct hooggespannen. Nu ook, een tiramisu Nutella hybride? Hoe werkt dat precies? Ik werd echter niet teleurgesteld. De Nutella droop rijkelijk uit de Nutellamisu en maakte me intens gelukkig. Wat een perfecte afsluiter!

Om 19.15 ritste ik mijn jas dicht en stapte ik de kou weer in. Meer dan voldaan; ik was enorm verrast door de heerlijke gerechten die we voorgeschoteld kregen. Met een muziekje aan wandelde ik naar huis, na al het eetgeweld was deze wandeling meer dan welkom. Onderweg naar huis besloot ik al welke pizza ik de volgende keer wil eten, namelijk de pizza pesto. Ik kan nu al niet wachten.

Barzini Pizzabar
Morsstraat 26
2312BM Leiden
Tel: 071 750 47 26
Openingstijden: di t/m zo 17.00 – 23.00
Online bestellen

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Social Deal, voor dit artikel is geen tekst aangeleverd, alles is door mijzelf geschreven. Deze samenwerking heeft mijn mening op geen enkele manier beïnvloed, alles is geschreven zoals ik het ervaren heb.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here