Pompoen muffins

277
views

Heel spontaan besloot ik een filmpje op te nemen van hoe ik mijn nieuwe favoriete muffins maak. Binnen 10 minuten staat het in de oven en na 15 minuten bakken heb je heerlijke muffins. Deze pompoen muffins zijn een herfstige traktatie. Ik waarschuw je wel: zorg dat je genoeg mensen hebt die je meehelpen met opeten, anders eet je ze waarschijnlijk zelf allemaal op ­čśë┬á

Pompoen muffins

Onzeker over bakken

Ik ben nooit heel onzeker geweest over mijn prestaties in de keuken. Maar nu ik volledig plantaardig eet (en vegan ben) is het wel wat lastig soms om te bakken. Ik deed, in de keukens waar ik werkte, altijd de patisserie. Nooit was ik onzeker. De chef had moeite met macarons? Ik zou het wel ‘effe’ maken. Een half uurtje niets te doen? Eens zien of ik 5 appeltaarten gemaakt krijg! Niks was me te gek. Maarrrr – vegan patisserie is totaal anders en ik ben nog altijd zoekende naar hoe ik lekkere, zoete gebakjes kan veganizen.

Pompoen muffins

Pompoenpuree

Ja en dan een stukje over pompoenpuree. Want waar kun je dat halen? Nou, ik heb in Den Haag een super leuk winkeltje ontdekt; Kelly’s Expat Shopping. Daar heb je dus allerlei producten uit de UK en daar scoorde ik blikken pompoenpuree. 100% pompoen, gepureerd, in een blikje.

Maarrrrr – als je niet de mogelijkheid hebt om het bij zo’n winkel te halen, dan kun je het zelf maken. Neem een doosje pompoenblokjes uit de diepvies, kook deze gaar en pureer ze. Je hoeft er niets aan toe te voegen en je hebt direct een verse puree voor in deze heerlijke muffins!

Print

Pompoen muffins

Voorbereiding 10 minutes
Kooktijd 15 minutes
Totale tijd 25 minutes
Porties 12 muffins
Author Joyce

Ingredi├źnten

  • 200 gram pompoenpuree
  • 225 gram volkorenbloem
  • 120 ml zonnebloemolie
  • 120 ml cashewmelk
  • 100 gram suiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 1 eetlepel pumpkin spice mix
  • 12 muffin vormpjes

Instructies

  1. Verwarm de oven voor naar 200 graden

  2. Meng alle natte ingredi├źnten goed met een garde.

  3. Voeg alle droge ingredi├źnten toe. Meng goed met een spatel.

  4. Vul muffinvormpjes voor 3/4 met het beslag en bak in 15 minuten gaar.

 

PUR YA

2 REACTIES

  1. H├ę Joyce,

    Deze muffins gemaakt toen ik een stuk pompoen over had… Vaak ben ik te ongeduldig om filmpjes te kijken en ga ik meteen door naar de ingredi├źnten, maar gelukkig had ik dit keer wel eerst even gekeken. Daardoor viel me op dat je in het filmpje suiker gebruikt, maar dat bij de ingredi├źnten niet vermeldt (behalve dan de vanillesuiker). Zelfs m├ęt de suiker vond ik ze niet te zoet, dus misschien toch nog even in het rijtje vermelden? Wij vonden de muffins trouwens hartstikke lekker, smeu├»g en dus niet te zoet. Gaan we zeker nog eens maken!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here