Eerder deelde ik al recepten voor chocolade havermout en chai havermout. Vandaag is het tijd voor een heerlijk herfstige havermout, namelijk pumpkin spice havermout. De havermout is heerlijk romig en zit vol met smaak door de lekkere pumpkin spice mix die ik heb. Het is echt een geweldig begin van je dag. 

Pumpkin spice havermout

Pumpkin spice everything!

Mijn vriend begint al langzaam gek te worden van mijn obsessie met deze specerijenmix. Ik eet het met havermout, doe het door sojayoghurt, gooi het door warme plantaardige melk of bak er koekjes en taartjes mee. Het is echt the best spice mix ever. 

Pumpkin spice havermout

Heerlijk kruidig

Pumpkin spice bestaat uit nootmuskaat, foelie, kardemom, kruidnagel, koriander, gemberpoeder en kaneel. Allemaal specerijen die je op koude dagen heerlijk kunnen verwarmen. Het is dé herfst-mix. In Amerika is pumpkin spice al lang populair, maar in Nederland is het echt bezig een opmars te maken.

Kruidnootjes bij je ontbijt? Doen!

Pas liep ik met mijn Lief in Den Haag en daar vonden we een pepernotenwinkel. Er waren maar weinig vegan varianten maar toen ik de gember-kaneel kruidnootjes zag besloot ik deze mee te nemen. Ik heb er (denk ik) pas spijt van als ik ga zien hoeveel ik ben aangekomen door deze heerlijkheden. Ik besloot de kruidnootjes bij deze havermout te nemen want het matcht echt perfect. Een ultiem comfort-food ontbijtje, je kan je dag echt niet beter beginnen!

Pumpkin spice havermout

Print

Pumpkin spice havermout

Voorbereiding 5 minutes
Kooktijd 8 minutes
Totale tijd 13 minutes
Porties 1 portie

Ingrediënten

  • 1 cup havermout
  • 1 cup havermelk
  • ½ cup water
  • theelepel pumpkin spice
  • 1 theelepel dadelstroop
  • 100 gram blauwe bessen
  • 1 handje kruidnoten

Instructies

  1. Doe de havermout met de havermelk, water, pumpkin spice en dadelstroop in een steelpan. Roer even door.

  2. Zet de pan op het vuur en breng, op laag vuur, aan de kook. Blijf goed roeren. Ik kook de havermout 5 - 8 minuten. Ik let hierbij vooral op hoe snel het indikt. Ik houd niet van hele dikke havermout dus houd hem graag zo vochtig mogelijk.

  3. Schep in een bord, verdeel de blauwe bessen en kruidnoten erover. Garneer met wat pumpkin spice en eventueel extra dadelstroop


Tips

Ik heb mijn pumpkin spice gekregen van Van Beekum Specerijen. Het is hier verkrijgbaar.

PUR YA

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here