bananenbrood met spinazie

  412
  views

  Het is warm buiten (en dus ook binnen) en de bananen worden super snel perfect rijp. Waar ik eerst 2 kilo bananen per keer haalde, kan ik het nu beter splitsen, ik krijg het niet snel genoeg op. Met een aantal van die perfect gespikkelde bananen besloot ik bananenbrood met spinazie te bakken. 

  bananenbrood met spinazie

  Spinaziepoeder

  Ik kreeg van Van Beekum weer een leuk pakketje per post opgestuurd met o.a. spinaziepoeder. Eens in de zoveel tijd krijg ik een berichtje van ze dat ik wat specerijen/kruiden uit mag kiezen en deze krijg ik dan, leuk om mee te experimenteren. Spinaziepoeder had ik al eens voorbij zien komen maar pas nadat ik wat research deed, besloot ik spinaziepoeder te nemen. Of ik nu poeder of blokjes spinazie in mijn smoothie gooi right?

  Wist je bijvoorbeeld dat;

  • Spinaziepoeder een rijke bron van magnesium is?
  • Je hongergevoel onderdrukt kan worden door het gebruik van spinaziepoeder?
  • Spinaziepoeder zit vol met vitamines en mineralen, yay!

  Maar eigenlijk gebruik ik het vooral omdat het makkelijk is. I’m like that, ik eet dingen ook heus wel als ze ongezond zijn, dus ik kan nu wel doen alsof ik een health freak ben, maar let’s face it; I’m not.

  bananenbrood met spinazie bananenbrood met spinazie

  Een smoothie in broodvorm

  Ik besloot aan de slag te gaan met dit bananenbrood en eigenlijk is dit mijn favoriete smoothie in brood vorm; spinazie, banaan en chia zaad. Natuurlijk zit er nog wat meer bij en doe ik bij mijn smoothies geen bloem en baking soda, maar je snapt wel wat ik bedoel toch?

  bananenbrood met spinazie

  Recept Afdrukken
  bananenbrood met spinazie
  Maaltijd Brood, Hapje, Lunch, Ontbijt, Snack
  Keuken Zoet
  Prep Tijd 20 minuten
  Kook Tijd 30 minuten
  Porties
  bananenbrood
  Ingrediënten
  Maaltijd Brood, Hapje, Lunch, Ontbijt, Snack
  Keuken Zoet
  Prep Tijd 20 minuten
  Kook Tijd 30 minuten
  Porties
  bananenbrood
  Ingrediënten
  Instructies
  1. Verwarm de oven voor naar 185 graden. Bekleed een cakeblik met bakpapier.
  2. Meng het chiazaad met 6 eetlepels water en zet zo'n 10 minuten aan de kant, het vormt zich nu tot een dikke gel-achtige substantie. Dit is je ei vervanger.
  3. Prak 3 bananen in een beslag kom, roer het chia-ei erdoorheen en voet de melk, amandel essence en citroensap toe. Roer goed door elkaar.
  4. Voeg de bloem, kaneel en bakingsoda toe aan het natte-mengsel. Roer alles door tot het een geheel vormt. Doe nu de spinaziepoeder erbij en roer even goed door tot het een egale en lichtgroene kleur heeft.
  5. Stort het beslag in de cakevorm en bak in 25 - 35 minuten gaar. Als je een satéprikker in het brood prikt, moet hij er schoon weer uit komen.
  6. Laat het brood helemaal afkoelen voordat je het aansnijd.
  Deel dit Recept

  bananenbrood met spinazie

  PUR YA

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Please enter your comment!
  Please enter your name here