barbecue tempeh wraps

    203
    views

    Inspiratie komt op vreemde momenten. Ik zat nu wat inspiratieloos en duf achter mijn laptop, ik was niet vooruit te branden. Stiekem wilde ik heel graag in bed kruipen met wat films (of series). Maar nee, na de webinar over Pinterest besloot ik dat ik daar wat mee ging doen. Foto’s bewerken, keywords zoeken, dat soort ongein. Mijn buik rommelde wat en terwijl ik in de koelkast gluurde bedacht ik me dat ik zin had in tempeh. Vanuit het niets zag ik deze barbecue tempeh wraps ontstaan en daarna al snel verdwijnen. Dit moest ik wel met jullie delen!

    barbecue tempeh wraps

    Een koreaans tintje

    In de youtube video’s van Cheap Lazy Vegan zag ik een aantal keren gochujang voorbij komen. Ik was geïntrigeerd en toen ik in de toko stond besloot ik het eens mee te nemen. Gochujang is een Koreaanse chilipasta gemaakt van gefermenteerde sojabonen meel, chilipepers, knoflook en rijstmeel. Er worden nog extra smaakmakers toegevoegd, maar dat is per merk anders (geloof ik). Het is licht pittig en echt ENORM lekker.

    Ik besloot de gochujang te gebruiken in mijn barbecuesaus, past perfect bij de tempeh en het geeft een goede kick. Ik maakte extra veel van de barbecuesaus zodat ik het later nog kan gebruiken voor tofu of als woksaus voor groenten. Lekker!

    barbecue tempeh wraps barbecue tempeh wraps
    Recept Afdrukken
    barbecue tempeh wraps
    Prep Tijd 15 minuten
    Kook Tijd 20 minuten
    Porties
    personen
    Ingrediënten
    Barbecuesaus
    Prep Tijd 15 minuten
    Kook Tijd 20 minuten
    Porties
    personen
    Ingrediënten
    Barbecuesaus
    Instructies
    1. Doe alle ingrediënten voor de barbecuesaus in een pannetje en zet op laag vuur. Breng al roerend aan de kook en laat doorkoken tot de saus dikker word. Zo'n 5 minuten.
    2. Verhit wat zonnebloemolie in een wok en bak de in blokjes gesneden tempeh krokant. Schep regelmatig om.
    3. Voeg de rode ui en paprika toe. Wok op hoog vuur ongeveer 2 minuten mee. Schep een aantal eetlepels van de barbecuesaus erbij. Dit is geheel naar smaak, ik deed er zelf zo'n 5 eetlepels saus bij voor de 250 gram tempeh.
    4. Wok het geheel op middelhoogvuur nog zo'n 5 minuten. De tempeh is lekker als de buitenkant enigszins gekarameliseerd is.
    5. Verdeel wat spinazie en kiemen over de meergranen wraps en schep de barbecue tempeh er bij.
    Notities

    Heb je geen gochujang? Vervang dan door een milde sambal.
    De wraps zijn ook lekker met avocado en/of mango.

    Deel dit Recept

    pin dit recept

    barbecue tempeh wraps

    LAAT EEN REACTIE ACHTER

    Please enter your comment!
    Please enter your name here