bloemkoolrijst bowl met veggies

  477
  views

  Op zondag maakte ik een pan met pindasaus en dat was zoveel dat ik besloot er ook op maandag en dinsdag iets mee te doen. Ik wilde in eerste instantie gado gado maken maar ik had niet alles wat ik daarvoor wilde gebruiken in huis. Ik besloot dus, met totaal andere ingrediënten, een bloemkool rijst bowl met veggies te maken. Geïnspireerd door gado gado, maar dat is het dus niet. Het was wel rete lekker kan ik je vertellen. Ik at dit als lunch, avondeten en de volgende dag nog een beetje als lunch. En wow, ik voelde me zó gezond!

  bloemkoolrijst bowl met veggies

  Deze pindasaus is bomb

  Enige tijd geleden (toen ik nog vlees at, shame on me) ontdekte ik sate ku batata, een lekker Antiliaans gerecht. Inmiddels eet ik dus geen dierlijke producten meer, maar de pindasaus die ze bij dit gerecht serveren is een blijvertje hier. Het recept plukte ik van Antiliaans Eten en heb ik in de loop van de tijd wel wat getweakt, want tsja, ik kan nu eenmaal slecht recepten volgen.

  bloemkoolrijst bowl met veggies bloemkoolrijst bowl met veggies

  Trek je koelkast leeg

  Voor dit recept dook ik gewoon de koelkast (en vriezer) in en maakte ik wat er in me op kwam. Dat zijn jullie inmiddels wel gewend van me, of niet? In de vriezer vond ik soja boontjes, in de koelkast een bloemkool, bosui, paprika, komkommer en andere dingen. Ik heb wel elke bowl een beetje anders gemaakt, afwisseling vind ik erg fijn en als je zoveel veggies hebt, dan kun je dit ook makkelijk doen.

  bloemkoolrijst bowl met veggies

  Bloemkoolrijst?!

  Ik koop normaal enkel bloemkool voor Mr. Lover, ik ben er niet een super groot fan van. Soms probeer ik eens iets, maar over het algemeen maak ik het enkel voor hem klaar. Nu ben ik bekend met het fenomeen bloemkoolrijst, maar ik had niet het idee dat het ooit iets voor mij kon zijn. Nu besloot ik dat ik het toch eens ging proberen, die bloemkool moest écht op en Mr. Lover zou niet alleen zo’n gigantische bloemkool op kunnen eten, dus ik offerde mezelf op. En wat vond ik er van? Ik vond het heerlijk! Als dat niet zo was geweest had het recept hier ook niet gestaan, haha. Je kunt de bloemkoolrijst even kort roerbakken met wat olie, peper en zout, of je eet het gewoon rauw, dan is de structuur lekker knapperig. Ik koos voor dit recept (en omdat ik een first timer was) voor de geroerbakte variant, maar voel je vrij om het rauw te eten.

  bloemkoolrijst bowl met veggies bloemkoolrijst bowl met veggies

  Recept Afdrukken
  bloemkool rijst bowl met veggies
  Prep Tijd 40 minuten
  Kook Tijd 5 minuten
  Porties
  personen
  Ingrediënten
  Bowl
  Pinda saus
  Prep Tijd 40 minuten
  Kook Tijd 5 minuten
  Porties
  personen
  Ingrediënten
  Bowl
  Pinda saus
  Instructies
  Saus
  1. Breng het water aan de kook samen met de pindakaas. Als de saus een egale massa is voeg je de rest van de ingrediënten toe. Laat op laag vuur zachtjes pruttelen voor ongeveer 5 minuten
  Bowl
  1. Snijd de bloemkool in roosjes en doe in een food processor. Pulseer enkele malen tot de bloemkool fijngehakt is en het grove korrels zijn.
  2. Verhit wat olie in een pan en doe de bloemkool hierbij. Breng op smaak met peper en zout en bak ongeveer 5 minuten op laag vuur. Verdeel over 4 borden.
  3. Verdeel nu verschillende groenten over de bloemkool rijst; komkommer linten, geraspte wortel, soja boontjes, taugé, koriander, kiemen, aardappel blokjes, paprika, tofu/tempeh/inari age etc. Maak af met wat van de pinda saus.
  Notities

  ** Inari age zijn tofu zakjes, je kunt dit bij de toko halen. Het is voorgegaard, je hoeft het enkel in stukjes te snijden en toe te voegen aan je bowl. Wil je dit vervangen? Dit kan bijvoorbeeld door kipstukcjes, gebakken tofu of gemarineerde tempeh.

  *** Ik ben gek op deze bowl en naast de pindasaus voeg ik ook graag wat sriracha toe en soms ook hoisin. Ik ben nu eenmaal gek op saus.

  Deel dit Recept

  PUR YA

  1 REACTIE

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Please enter your comment!
  Please enter your name here