bosui risotto met citroen en gegrilde asperges
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
25minuten
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
25minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Verwarm wat olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook hier in aan tot het lekker geurt.
  2. Voeg de risotto rijst toe en bak, al omscheppend, mee tot de korrels glazig zijn geworden. Blus af met witte wijn (optioneel).
  3. Laat de alcohol verdampen en zorg dat de rijstkorrels het vocht goed opgenomen hebben. Schep nu een soeplepel groentebouillon erbij, roer de risotto door en laat zachtjes pruttelen. Als het vocht volledig is opgenomen voeg je weer wat bouillon toe. Voeg de gesneden bosui toe.
  4. Als het vocht is opgenomen door de risotto rijst, schep je er weer een lepel bouillon bij. Blijf dit herhalen tot de risotto gaar is. Dit duurt zo’n 25 minuten.
  5. Verhit een grillpan en grill hierin de asperges. Ik heb ze zo’n 4 minuten per kant gegrild. Breng op smaak met zeezout.
  6. Breng de risotto op smaak met wat zwarte peper, sap en rasp van de citroen en roer de peterselie en edelgistvlokken erdoor. Als je bouillon wat flauw was, kun je de risotto verder op smaak brengen met wat zout.
  7. Serveer de risotto mét de gegrilde asperges en eventueel nog wat tuinkers.