vegan bruine bonen met rijst

Sinds ik vega(n) eet heb ik nauwelijks nog Surinaams gegeten. Waarom heb ik dat niet? Nou – ik wist nog niet goed hoe ik de gerechten vegan kon krijgen, dus dat was even lastig. Ditmaal had ik echter zoveel zin in dit gerecht, dus ik maakte vegan bruine bonen met rijst. En lekker dat het was, wauw!

vegan bruine bonen met rijst

veganize it!

Sommige dingen zijn niet zo heel makkelijk vegan te maken. In het oorspronkelijke recept van bruine bonen met rijst gebruik ik kip én cocktailworstjes. Als ik het voor Mr. Lover maak dan doe ik er nog weleens zoutvlees bij. Ik heb dus lang na zitten denken over hoe ik het kon vervangen. Weglaten was geen optie, want het geeft een gerecht wél smaak en anders is het wat saai. Ik had nog vegan roast pork van de toko liggen en dat gebruikte ik in plaats van kip. Voor de cocktailworstjes had ik niet zo snel een vervanging, maar de rokerige smaak van de worstjes voegt wel echt iets toe. Gelukkig bedacht ik me ineens dat ik nog vloeibare rookaroma toe kon voegen, niet teveel want dan gaat het overheersen.

vegan bruine bonen met rijst vegan bruine bonen met rijst
Recept Afdrukken
chili sin carne
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Verhit de zonnebloemolie in een grote pan en fruit hier in de ui en knoflook. Bak het 'varkensvlees' mee en voeg daarna de tomatenblokjes toe. Bak allemaal even goed aan.
  2. Schep de tomatenpuree erbij en laat mee fruiten. Verkruimel de maggi blokjes boven de pan en schep om.
  3. Voeg de bruine bonen mét het vocht toe en zo'n 200 - 250 ml water. Doe hierbij de ketjap, suiker, zwarte peper, rookaroma en piment bollen. Roer goed door en breng aan de kook.
  4. Leg de madame jeanette peper in het vocht en laat zachtjes mee koken. Let er wel op dat deze niet kapot gaat. Laat het nu zo'n 30 minuten pruttelen. Breng op smaak met zwarte peper en serveer met rijst.
Notities

** Ik heb bij de toko vegan roast pork gevonden, je kan dit eventueel vervangen door vegetarische kip of seitan.

Deel dit Recept

vegan bruine bonen met rijst1 thought on “vegan bruine bonen met rijst”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Close