chili sin carne
Porties Prep Tijd
2personen 15minuten
Kook Tijd
30minuten
Porties Prep Tijd
2personen 15minuten
Kook Tijd
30minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Verhit de zonnebloemolie in een grote pan en fruit hier in de ui en knoflook. Bak het ‘varkensvlees’ mee en voeg daarna de tomatenblokjes toe. Bak allemaal even goed aan.
  2. Schep de tomatenpuree erbij en laat mee fruiten. Verkruimel de maggi blokjes boven de pan en schep om.
  3. Voeg de bruine bonen mét het vocht toe en zo’n 200 – 250 ml water. Doe hierbij de ketjap, suiker, zwarte peper, rookaroma en piment bollen. Roer goed door en breng aan de kook.
  4. Leg de madame jeanette peper in het vocht en laat zachtjes mee koken. Let er wel op dat deze niet kapot gaat. Laat het nu zo’n 30 minuten pruttelen. Breng op smaak met zwarte peper en serveer met rijst.
Notities

** Ik heb bij de toko vegan roast pork gevonden, je kan dit eventueel vervangen door vegetarische kip of seitan.