bruine bonen met rijst

Surinaams eten blijft een grote favoriet hier in huis. Na veel gehoord te hebben over bruine bonen met rijst, trok ik de stoute schoenen aan en besloot ik het ook eens te maken. En met succes, want wauw; dit is lekker!

bruine bonen met rijst

Lekker!

Met een Surinaamse vriend leer je toch elke keer andere pareltjes uit de Surinaamse keuken kennen. Ik ben nooit een groot fan geweest van bruine bonen, maar op deze manier is het echt heerlijk. Het is kruidig, zoet en echt comfortfood. Je kan hier een enorme pan van maken en heel veel mensen ervan te eten geven, iedereen zal je huis met een vol (en gelukkig) gevoel verlaten.

Recept Afdrukken
bruine bonen met rijst
Maaltijd Hoofdgerecht
Keuken Surinaams
Prep Tijd 20 minuten
Kook Tijd 45 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd Hoofdgerecht
Keuken Surinaams
Prep Tijd 20 minuten
Kook Tijd 45 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Zet een grote pan met dikke bodem op laag vuur, verhit hierin zonnebloemolie en fruit de gesnipperde ui tot hij glazig oogt. Doe hierbij de in plakjes gesneden knoflook en bak kort mee.
  2. Doe de in blokjes gesneden tomaten en theelepel tomatenpuree hierbij en bak ongeveer 2 minuten mee.
  3. Voeg de kippenvleugeltjes en ketjap toe en bak ongeveer 5 minuten mee.
  4. Bak kort de cocktailworstjes even mee.
  5. Doe de bruine bonen, bladselderij, piment en suiker erbij. Laat dit 10 minuten pruttelen en voeg dan een kopje water toe. Zet het vuur laag, leg de Madame Jeannette bovenop het bonenmengsel, doe de deksel op de pan en laat op laag vuur 30 minuten pruttelen. Let op dat de peper niet open springt, als je niet van pittig houd dan verpest dit alle moeite.
  6. Serveer de bruine bonen met de gekookte rijst.
Notities

Je kan dit ook met kipfilet maken, ook zoutvlees word er vaak aan toegevoegd, hier houd ik echter niet van dus ik gebruik dat heel zelden, alleen als Mr. Lover er om vraagt.

Deel dit Recept


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Close