cashew truffel kaas

  412
  views

  Kaas was een beetje een ding voor me en ondanks dat ik er buikpijn van kreeg, at ik het maar wat graag. Ik was zo iemand die zei; “Ik ga wel vegetarisch want ik ga kaas zo erg missen” – maar eigenlijk valt het me wel mee, zo zonder kaas. Als ik op blogs weleens foto’s zie van een écht lekkere kaas (burrata bijvoorbeeld) dan baal ik wel een beetje, maar gelukkig zijn er allerlei kaas-vervangers. En wat is er nu leuker dan deze zelf maken? Ik maakte deze vegan cashew truffel kaas en ik ben fan, ik heb geen andere truffelkaas meer nodig!

  cashew truffel kaas

  Het is een ‘on going’ experiment

  Op Vegetus.nl staat een super recept  voor cashewkaas. Nu ben ik niet zo goed in recepten. Ik kan me nooit volledig aan de receptuur houden. Met hulp van het recept van Vegetus ging ik dus aan de slag. Mijn eerste cashewkaasje was de basic variant, I liked it! Tijd om verder te experimenteren dus. Ik ben gek op truffel kaas dus besloot daarmee aan de slag te gaan.

  Waarom ik niet direct een truffelkaasje maakte? Het zou wel een beetje zonde zijn als ik dat zou doen en het zou helemaal mislukken. Nee, eerst even experimenteren.

  cashew truffel kaas

  That cheese though!

  Dit kaasje doet niet onder voor een lekkere Franse kaas. De truffel maakt het (in mijn ogen) helemaal compleet. Geef je een feestje? Dan kun je prima variëren en een heel plateau met kaasjes maken. Maak een variant met walnoten en agave siroop of maple syrup of wat dacht je van een kaasje met mosterd ofzo? Kan allemaal, wees creatief!

  cashew truffel kaas cashew truffel kaas
  Recept Afdrukken
  cashew truffel kaas
  Prep Tijd 15 minuten
  Passieve Tijd 80 uur
  Porties
  kaasje
  Ingrediënten
  Prep Tijd 15 minuten
  Passieve Tijd 80 uur
  Porties
  kaasje
  Ingrediënten
  Instructies
  1. Doe de cashewnoten in een bakje, voeg water toe tot de cashewnoten onderstaan, dek af en laat 8 uur weken in de koelkast.
  2. Giet na 8 uur de cashewnoten af en doe in een foodprocessor samen met de soja yoghurt, water en het zout. Zet de processor aan en laat alles fijn malen. Ik liet de food processor zo'n 10 minuten zijn ding toen. De cashewnoten zijn dan een romige massa geworden.
  3. Doe de massa in een pot die je af kunt sluiten met een deksel en laat 24 tot 72 uur fermenteren op kamer temperatuur. Als het warm is gaat dit vrij vlot allemaal. De massa moet een beetje een zurige-kaasachtige smaak hebben. Als dit punt bereikt is kun je verder.
  4. Doe de massa wederom in de keukenmachine en voeg de edelgist, kokosolie, tapenade en peper toe. Laat alles goed mengen tot het een gladde massa is.
  5. Bekleed een soepkom met plasticfolie en giet de cashew-massa hier in. Zet in de koelkast om op te stijven. De kaas is zo'n 2 weken houdbaar in de koelkast en in de vriezer enkele maanden.
  Deel dit Recept

  pin dit recept

  cashew truffel kaas

  PUR YA

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Please enter your comment!
  Please enter your name here