Chai havermout met gekarameliseerde pruimen

    245
    views

    Het gaat nog even door hoor, wees maar niet bang – er komen nog allemaal ontbijt recepten van mijn hand hier. Nu ga ik jullie verblijden met chai havermout met gekarameliseerde pruimen, super lekker alleen door de suiker toch wel wat minder gezond. Maar ach, soms moet dat kunnen toch?

    Chai havermout met gekarameliseerde pruimen

    Een wijze les

    Tijdens het maken van de karamel wist ik mijn vinger te verbranden. Eerder zou mijn eerste reactie geweest zijn om mijn vinger in mijn mond te stoppen. Gelukkig heb ik tijdens mijn koksopleiding geleerd dat dit echt een bagger idee is. Naast je vinger, verbrand je dan ook je tong/lip/mond. Het is gewoon niet fijn. Overigens is allen je vinger verbranden ook niet fijn, maar ach – we doen het er maar mee.

    Chai havermout met gekarameliseerde pruimen Chai havermout met gekarameliseerde pruimen

    Het idee achter deze havermout

    Ik ben een sucker voor all things chai. ’s Ochtends werd ik wakker en ik had gigantische trek in chai thee, helaas had ik dit niet meer in huis. Wel had ik alle specerijen staan om het zelf te maken. Uiteraard moest ik nog ontbijten dus ik besloot maar gewoon om chai havermout te maken. Ik wilde er geen diepvries fruit bij want ik had nog super mooie (en lekkere) pruimen waar ik vast wat mee kon. Et voíla, een ontbijt was geboren!

    Chai havermout met gekarameliseerde pruimen

    Recept Afdrukken
    Chai havermout met gekarameliseerde pruimen
    Maaltijd Ontbijt, Zoet
    Keuken Veganistisch
    Kook Tijd 10 minuten
    Porties
    persoon
    Ingrediënten
    Maaltijd Ontbijt, Zoet
    Keuken Veganistisch
    Kook Tijd 10 minuten
    Porties
    persoon
    Ingrediënten
    Instructies
    1. Verhit een koekenpan en doe de plantaardige boter en suiker er in. Als het begint te borrelen en van kleur begint te veranderen leg je de pruimen, met de pit-kant naar beneden, in de pan. Laat ze zo'n 5 minuten zo karameliseren. Draai ze om in de pan en laat nog enkele minuten zo liggen.
    2. Doe de havermout, dadelstroop, vanille essence, sojamelk, kardemom, kaneel en five spice poeder in een pan, breng aan de kook en gaar in ongeveer 5 minuten.
    3. Doe de havermout in een kom, verdeel de pruimen er over en garneer met de pistache noten.
    Deel dit Recept

    Chai havermout met gekarameliseerde pruimen

     

    LAAT EEN REACTIE ACHTER

    Please enter your comment!
    Please enter your name here