champignon-linzen burgers met gekarameliseerde uien

Soms wil ik alleen maar burgers en het liefste zonder er moeite voor te doen (of er geld aan uit te geven, maar dat is weer een heel ander verhaal). Helaas ben ik niet gezegend met een butler of iemand die ik de keuken in kan trappen onder het mom van; “Go make me a burger”.  Ik zal toch echt zelf de boodschappen moeten doen en de burger klaar moeten maken. Jammer, maar helaas. Of nee, dat niet eens – ik ben namelijk gek op koken, alleen soms ontbreekt de energie een beetje. Ik vergat vega(n) burgers mee te nemen uit de supermarkt (en moest er een beetje om huilen) maar besloot toen champignon-linzen burgers met gekarameliseerde uien te maken. Super lekker en echt niet lastig. Je hebt alleen wel een keukenmachine of krachtige blender nodig.champignon-linzen burgers met gekarameliseerde uien

Zelf burgers maken

Stiekem ben ik gek op lekker makkelijk doen, ondanks dat ik weet dat het veel meer verantwoord is om alles zelf te maken. Gemak dient de mens nu eenmaal. Nu moet ik zeggen dat ik tegenwoordig toch echt liever zelf een vega(n) burger maak. Toen ik nog vlees at, deed ik dat ook wel vaak want ik dacht dan te weten wat ik er allemaal in deed. Eigenlijk heb je geen flauw idee wat er allemaal in vlees word gedaan dus ik sloeg de plank volledig mis. Met vega(n) burgers weet je wél echt wat er in zit. Als je gedroogde linzen neemt dan zit er echt niets raars in, net als met champignons bijvoorbeeld. Het blijft op deze manier lekker natuurlijk. Daarbij; je kunt een burger alle smaken geven die je maar wil, hoe fijn is dat?!

champignon-linzen burgers met gekarameliseerde uien

Recept Afdrukken
champignon-linzen burgers met gekarameliseerde uien
Prep Tijd 20 minuten
Kook Tijd 30 minuten
Porties
burgers
Ingrediënten
champignon-linzen burgers
Broodjes
Prep Tijd 20 minuten
Kook Tijd 30 minuten
Porties
burgers
Ingrediënten
champignon-linzen burgers
Broodjes
Instructies
champignon-linzen burgers
  1. Verwarm de oven voor naar 200 graden.
  2. Verwarm een eetlepel plantaardige olie in een koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg de champignons toe en draai het vuur laag. Laat in ongeveer 10 minuten alles goed garen en mooi zacht worden.
  3. Doe de champignons, ui, knoflook en linzen in een keukenmachine. Doe hierbij de peterselie, sojasaus, vloeibare rookaroma, peper en olijven. Pulseer enkele keren tot je een grove massa hebt.
  4. Schep de massa in een kom en voeg paneermeel toe tot je een mooie burger kunt vormen van de massa. Eentje die niet uit elkaar valt. Vorm vier burgers van de massa. Leg deze nu op een bakplaat bekleed met bakpapier en bak 15 minuten in de oven. Draai de burgers na 15 minuten om en bak nog zo'n 10 à 15 minuten.
broodje
  1. Verhit plantaardige olie in een koekenpan. Voeg de in halve ringen gesneden uien toe, schep om, voeg een klein beetje zout toe en draai het vuur laag. In zo'n 20 à 25 minuten karameliseer je de uien. Schep affentoe om en houd het goed in de gaten, je wil niet dat de uien verbranden.
  2. Stel het broodje samen door een beetje tuinkers en rucola op het broodje te doen, leg hier de burger op en daarop de vegan cheddar kaas. Voeg royaal gekarameliseerde uien toe en eventueel nog een saus naar keuze.
Deel dit Recept

champignon-linzen burgers met gekarameliseerde uienGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Close