chocolade avocado koekjes

    224
    views

    Ik moet wat opbiechten; ik ben soms niet zo snugger. Onlangs waren de avocado’s in de aanbieding bij een van de grotere supermarktketens. Ondanks dat ik weet dat avocado’s niet goed zijn voor het milieu, besloot ik ze toch weer eens mee te nemen. Of tsja, 2 zakken dus met maar liefst 12 avocado’s. Een aardige hoeveelheid. Er waren er maar 2 écht rijp, de rest zal ik op den duur wel kunnen eten. Zoals te verwachten, was ineens alles klaar om te eten. Oeps, niet over nagedacht. Dus wat doe je dan? Dan maak je chocolade avocado koekjes.

    chocolade avocado koekjes chocolade avocado koekjes

    Ik ga nog even door met gezonde koekjes

    Pas maakte ik al de no bake koekjes, vol met pinda’s, havermout en dadels en ditmaal dus koekjes die gewoon gezond zijn. Wow. Uiteraard wel met extra pure chocolade (love me some bitter chocolate) en nog een banaan, want tsja – waarom ook eigenlijk niet. Deze koekjes zijn extra lekker als je ze nog een nachtje in de koelkast laat staan, dan zijn ze stevig maar is de binnenkant wel nog lekker fudgy, dat is mijn favoriete manier om deze koekjes te eten.

    chocolade avocado koekjes chocolade avocado koekjes
     

    “Oeps…”

    De eerste keer dat ik de oven opende om de koekjes te bekijken schrok ik. Ik was er heilig van overtuigd dat ik de koekjes enorm had laten aanbranden (in 5 minuten op 175 graden ja, haha). Toen ik de koekjes van dichterbij bekeek bedacht ik me ineens dat je met hele donkere (bittere) chocolade, ook hele donkere koekjes krijgt. Oeps. Wat een nerd ben ik ook, ik stond al bijna klaar om de hele bedoeling weg te gooien.

    Recept Afdrukken
    Chocolade avocado koekjes
    Maaltijd Hapje, Snack, Zoet
    Keuken Veganistisch, Zoet
    Prep Tijd 15 minuten
    Kook Tijd 20 minuten
    Porties
    koekjes
    Ingrediënten
    Maaltijd Hapje, Snack, Zoet
    Keuken Veganistisch, Zoet
    Prep Tijd 15 minuten
    Kook Tijd 20 minuten
    Porties
    koekjes
    Ingrediënten
    Instructies
    1. Verwarm de oven voor naar 175 graden.
    2. Doe het chia zaad met het water in een foodprocessor, blend even kort samen. Doe de foodprocessor uit en laat het mengsel zo'n 10 minuten staan tot het een gel-achtige substantie is geworden.
    3. Doe de rest van de ingrediënten erbij, alleen de pure chocolade stukken niet. Meng het geheel tot een glad beslag. Roer als laatste de stukken pure chocolade er door.
    4. Bekleed een bakplaat met bakpapier en schep hierop 10 hoopjes met beslag. Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak de koekjes 15 - 20 minuten. Laat ze koekjes daarna volledig afkoelen. Je kunt ze nu direct eten, al laat ik ze nog een nachtje in de koelkast staan zodat ze net wat steviger zijn.
    Deel dit Recept

    pin dit recept

    chocolade avocado koekjes

     

     

    LAAT EEN REACTIE ACHTER

    Please enter your comment!
    Please enter your name here