couscous met kikkererwten en krokante bloemkool

Ik krijg geen genoeg van couscous, wat een fijn spul is dat toch en ook enorm veelzijdig. Ik was wat aan het experimenteren in de keuken (wanneer eigenlijk niet) en bedacht me ineens dat couscous met kikkererwten en krokante bloemkool weleens een succes konden zijn. Dus ik ging aan de slag. Bloemkool is een van de favoriete groenten van Mr. Lover, ikzelf eet het niet zo vaak, ik vind het wat saai. Op deze manier zou ik het wel elke dag kunnen eten; het krokante laagje is een fijn contrast met de zachte binnenkant. Wat ben ik hier blij mee!

couscous met kikkererwten en krokante bloemkool

Fris meets crunchy & spicy!

Ik kan mezelf geen leven indenken zonder pittig eten. Vaak, als ik een fris gerecht maak, moet er hoe dan ook een pittige saus bij, zoveel verschillende soorten smaken weten me altijd blij te stemmen. Voor dit recept koos ik voor een sriracha mayonaise die ik wat afzwakte met gembersiroop. Soms moet je niet te moeilijk doen (of denken) en gewoon maken waar je zin in hebt. Sriracha is by far een van mijn favoriete hot sauces ooit en ik eet het dan ook op alles. Stiekem had ik, voordat ik dit gerecht fotografeerde, al een aantal krokante stukjes bloemkool in de sriracha mayonaise gedipt. Ik kan me prima voorstellen dat je dit als snack maakt en serveert als je bezoek hebt. Heerlijk toch? Zo’n gerecht waarmee je alle kanten uit kunt!

couscous met kikkererwten en krokante bloemkool

Recept Afdrukken
couscous met kikkererwten en krokante bloemkool
Maaltijd Hoofdgerecht
Keuken Veganistisch
Prep Tijd 20 minuten
Kook Tijd 40 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Krokante bloemkool
Geroosterde kikkererwten
Sriracha mayonaise
Overig
Maaltijd Hoofdgerecht
Keuken Veganistisch
Prep Tijd 20 minuten
Kook Tijd 40 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Krokante bloemkool
Geroosterde kikkererwten
Sriracha mayonaise
Overig
Instructies
Krokante bloemkool
  1. Verwarm de oven voor naar 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Doe de bloemkool roosjes in een kom en voeg de gembersiroop, gerookt paprikapoeder, knoflookpoeder, peper en zout toe. Hussel het goed door elkaar en voeg daarna het paneermeel toe. Zorg dat de bloemkool roosjes er mee bedekt zijn.
  3. Leg de bloemkool roosjes nu gespreid over de bakplaat. Houd, als je bakplaat groot genoeg is, 1 helft vrij voor de kikkererwten. Dan kunnen deze tegelijk de oven in.
  4. Plaats de bakplaat in het midden van de oven. Zet de timer op 10 minuten. Draai na 10 minuten de bloemkool roosjes even om. Controleer of het knapperig genoeg is. Zo niet, doe ze dan wat langer.
Geroosterde kikkererwten
  1. Meng de kikkererwten met de olie, wat zout en het kerriepoeder. Zorg dat alle kikkererwten goed bedekt zijn en verspreid over de bakplaat. Mét de bloemkool. Rooster de kikkererwten zo'n 20 minuten.
Sriracha mayonaise
  1. Meng alle ingrediënten voor de sriracha mayonaise, proef en voeg eventueel meer gembersiroop toe om het zoeter te maken of meer sriracha om het pittiger te maken.
Overige handelingen
  1. Bereid in de tijd dat je wacht tot de bloemkool en kikkererwten klaar zijn, de couscous volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  2. Doe de couscous op een grote schaal en verdeel hierover de in plakjes gesneden appel, krokante bloemkool, geroosterde kikkererwten en sriracha mayonaise. Garneer eventueel met verse koriander.
Deel dit Recept


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Close