Couscous met krokante kikkererwten

  446
  views

  “Kijk uit dat je het huis niet afbrand!” – zei Mr. Lover toen hij de deur uitstapte om naar de studio te gaan. Diepe zucht. Ik heb pas 1 keer het huis bijna in de fik gestoken en dat was toen de frituurpan in de fik vloog. Nu was ik gewoon couscous met krokante kikkererwten aan het maken, wat kan daar nu fout aan gaan?

  Couscous met krokante kikkererwten

  Lazy people food

  Als ik lui ben dan maak ik vaak couscous. Maar dit doe ik bijvoorbeeld ook als ik mega trek heb en snel eten op tafel wil hebben. Nu moet je weten, als Mr. Lover thuis is ben ik vaak wel lazy. Ik lig graag lang in bed, slaap lekker uit, kijk de hele dag een beetje series, etc. Als hij dan de deur uitgaat dan gaat mijn hoofd bedenken wat ik kan (MOET!) eten. Vaak word het dus iets simpels maar wel met lekkere en pure ingrediënten. Ik deed een raid door de koelkast en keukenkastjes en kwam allerlei lekkers tegen en dat heb ik op 1 bordje gekwakt.

  Couscous met krokante kikkererwten Couscous met krokante kikkererwten

  Guilty pleasure

  Een van mijn guilty pleasures tegenwoordig is sojayoghurt. Dat klinkt niet zo spannend, maar dat is het (voor mij) in elk geval wel. Heel vaak, als ik iets lekkers klaarmaak, dan doe ik er wat sojayoghurt bij. Vroeger deed ik ditzelfde met Griekse yoghurt of Franse kwark. Ik vind dat ZO lekker. Als je een ongezoete sojayoghurt neemt dan kan dit als een perfect sausje dienen. Vind je het nu echt een heel vies idee, dan ben je vrij om het weg te laten of te vervangen door hummus (in dit recept), maar je zou het echt eens moeten proberen!

  Couscous met krokante kikkererwten

  Recept Afdrukken
  Couscous met krokante kikkererwten
  Prep Tijd 5 minuten
  Kook Tijd 25 minuten
  Porties
  persoon
  Ingrediënten
  Prep Tijd 5 minuten
  Kook Tijd 25 minuten
  Porties
  persoon
  Ingrediënten
  Instructies
  1. Spoel de kikkererwten af en dep droog. Bestrooi met kruiden en verdeel over een bakplaat die bekleed is met bakpapier. Rooster de kikkererwten 15 minuten op 200 graden. Schud om en rooster ze nog 10 minuten.
  2. Kook water in de waterkoker.
  3. Doe de couscous in een pan en doe er wat zout en peper bij. Schenk het kokende water op de couscous tot het ongeveer ¾ centimeter boven de couscous staat. Dek de pan af en laat 5 minuten wellen. Roer daarna los met een vork.
  4. Optioneel: prik de champignons (grote exemplaren even halveren) op een sateprikker.
  5. Verhit een grillpan en grill hierin de bosui en champignons tot deze gaar zijn. Bestrooi met wat peper en zout na het grillen.
  6. Meng de sojayoghurt met het knoflookpoeder, uienpoeder en gedroogde munt. Eventueel verder op smaak brengen met wat zout en peper.
  7. Serveer de couscous met gegrilde groenten, geroosterde kikkererwten en het yoghurt sausje. Je kunt eventueel nog wat verse kruiden (basilicum en koriander) toevoegen aan het geheel.
  Notities

  ** Ik gebruik de bacon rook kruiden van Van Beekum Specerijen maar als je dit niet hebt kun je zelf wat lekkere kruiden nemen; knoflookpoeder, paprikapoeder, chilipoeder, etc.

  Deel dit Recept

   

  PUR YA

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Please enter your comment!
  Please enter your name here