fudgy brownie bars

  487
  views

  De laatste tijd heb ik veel zin in lekkere zoete dingen. Een kilo brownies kan ik zo op momenteel, al ben ik daarna waarschijnlijk wel goed beroerd. Ik besloot op zoek te gaan naar een wat gezondere (en vegan) variant. Ik maakte uiteindelijk deze fudgy brownie bars. Die heel lekker zijn in combinatie met nicecream.

  fudgy brownie bars

  Secret ingredient

  Al enkele jaren geleden hoorde ik van brownies met courgette, bieten of zwarte bonen er in. Nooit heb ik me daar in verdiept, ik had geen reden om da te doen. Nu besloot ik echter de stoute schoenen aan te trekken en ik gebruikte zwarte bonen in deze brownie bars. Dat is niet echt een weloverwogen beslissing geweest hoor, ik deed dit vooral omdat ik nog enkele blikken bonen in de kast had staan.

  fudgy brownie bars

  Heerlijke fudgy brownie bars

  Ik moet wel zeggen; ik was sceptisch. Zwarte bonen horen (naar mijn mening) niet thuis in een brownie. Gelukkig hebben deze heerlijke brownies me weten te overtuigen; groenten/bonen kunnen prima in brownies. Zorg er wel voor dat de brownies goed afgekoeld zijn voordat je ze in stukken snijd, ze worden bij het afkoelen nét wat steviger en geloof me, dan zijn ze nog lekkerder.

  Recept Afdrukken
  fudgy brownie bars
  Maaltijd Nagerecht, Ontbijt, Snack, Zoet
  Keuken Zoet
  Prep Tijd 15 minuten
  Kook Tijd 30 minuten
  Passieve Tijd 2 uur
  Porties
  brownie bars
  Ingrediënten
  Maaltijd Nagerecht, Ontbijt, Snack, Zoet
  Keuken Zoet
  Prep Tijd 15 minuten
  Kook Tijd 30 minuten
  Passieve Tijd 2 uur
  Porties
  brownie bars
  Ingrediënten
  Instructies
  1. Verwarm de oven voor naar 185 graden en bekleed een brownievorm met bakpapier.
  2. Spoel de zwarte bonen goed schoon en laat ze uitlekken.
  3. Doe de 2 eetlepels lijnzaad en 6 eetlepels water in een foodprocessor/keukenmachine en pulseer enkele seconden. Laat nu 5 minuten zo staan.
  4. Voeg de zwarte bonen, bakpoeder, zout, suiker, vanille essence en cacao toe. Zet de foodprocessor/keukenmachine aan en meng tot een geheel. De bonen moeten helemaal fijn gemalen zijn.
  5. Stort het mengsel in de brownievorm en bak zo'n 25 - 30 minuten af. Controleer na 30 minuten of de brownie stevig genoeg is, is hij nog te vloeibaar, zet hem dan nog een paar minuten terug. De brownie blijft vrij zacht, dit komt goed als het afkoelt.
  6. Haal de brownie uit de oven als je denkt dat deze goed is en laat nu minimaal 2 uur afkoelen. Snijd na 2 uur in stukken en bewaar afgedekt en gekoeld in de koelkast. De brownie is op de dag zelf het lekkerste, maar in de koelkast blijft het nog enkele dagen goed.
  Deel dit Recept

  Pin dit recept

  fudgy brownie bars

  PUR YA

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Please enter your comment!
  Please enter your name here