gember hummus

    98
    views

    Hummus is mijn redding al zo vaak geweest. Als ik snel iets wilde eten, als ik niet wist wat ik moest eten of als ik dacht niks in huis te hebben voor het eten – dan was hummus er altijd. Ik besloot pas gember hummus te maken, want tsja – met een kilo gember in je koelkast kun je het zo overal in mikken. Ik ben gek op gember en op hummus, dit huwelijk had enkel kans van slagen!

    gember hummus gember hummus

    gember hummus, een geslaagd experiment

    Hummus is uitermate geschikt om mee te experimenteren want je kunt er alle kanten mee uit. Je kunt de kikkererwten vervangen door witte bonen en je kunt er bietjes aan toevoegen of artisjokken en geroosterde paprika. Ik ging voor een vrij klassieke variant ditmaal al verving ik olie voor water (want dat is toch wel wat gezonder) en  ik voegde dus heerlijke verse gember toe.

    gember hummus

    Wat kun je zoal doen met hummus?

    Ik maakte al eens een lekkere pasta salade met hummus als smaakmaker. Maar wist je dat je het ook op een pizza kunt smeren in plaats van de tomatensaus? Soms doe ik een flinke schep hummus bij mijn ovenfrietjes en dan vervang ik mayonaise voor hummus. Een wrap kun je prima vullen met vegan kipstukjes, sla en hummus. Of wat dacht je ervan om het als topping te gebruiken bij een shoarma schotel of bij een broodje falafel? Je kunt met hummus echt alles doen, gelukkig maar, want het is een van de fijnste dingen ooit en het enkel op een broodje eten is bijna zonde!

    Recept Afdrukken
    gember hummus
    Prep Tijd 20 minuten
    Porties
    Ingrediënten
    Prep Tijd 20 minuten
    Porties
    Ingrediënten
    Instructies
    1. Leeg het blik kikkererwten in een vergiet en spoel schoon.
    2. Doe de kikkererwten, knoflook, korianderpoeder, komijn, gember en tahin in een keukenmachine. Schenk er zo'n 50ml water bij en zet de keukenmachine aan. Maal alles fijn.
    3. Is het mengsel nu te dik? Voeg dan wat extra water toe, maar doe het wel beetje bij beetje, anders dan is je hummus straks misschien wel te dun.
    4. Breng de hummus op smaak met peper en zout en laat nog even kort mengen in de keukenmachine. De hummus kun je goed afgesloten zo'n 7 dagen bewaren. Wil je het langer bewaren? Dan kun je ook een deel invriezen.
    5. Serveer de hummus met geroosterde pijnboompitten en verse koriander. Lekker met tortilla chips, platbrood, komkommer, paprika en tomaat.
    Deel dit Recept

    Pin dit recept

    gember hummus

     

    2 REACTIES

      • Dankjewel! Ik kende deze versie ook niet, tot ik het maakte 😀 Maar ben er erg over te spreken dus deze houd ik er in! 🙂

    LAAT EEN REACTIE ACHTER

    Please enter your comment!
    Please enter your name here