gepofte aardappel met romige mais salade

    173
    views

    Gepofte aardappels horen écht bij een barbecue, heerlijk vind ik dat. Ik laat de aardappelen gewoon lekker lang tussen de kolen liggen (wel ingepakt) en snijd ze daarna open om ze te vullen met een heerlijke salade. Deze gepofte aardappel met romige mais salade is mijn favoriete manier van een gepofte aardappel eten. Uiteraard zijn er nog duizend andere mogelijkheden, maar dit – dit is mijn lievelings.

    gepofte aardappel met romige mais salade gepofte aardappel met romige mais salade

    Out of the box

    Wanneer je ervoor kiest plantaardig (vegan) te eten, moet je soms een beetje out of the box denken. Een romige salade maakte ik voorheen met sour cream en eventueel wat room. Nu kies ik er echter voor om wat vegan mayonaise te gebruiken en dit meng ik met wat citroensap en plantaardige kwark. Een super alternatief en nog lekker ook. Je kunt er alle kanten mee uit want je kunt hier ook een heerlijke creamy dressing mee maken door er nog flink groene kruiden aan toe te voegen. Super lekker!

    gepofte aardappel met romige mais salade

    Recept Afdrukken
    gepofte aardappel met romige mais salade
    Prep Tijd 10 minuten
    Kook Tijd 40 minuten
    Porties
    personen
    Ingrediënten
    Prep Tijd 10 minuten
    Kook Tijd 40 minuten
    Porties
    personen
    Ingrediënten
    Instructies
    1. Boen de aardappels schoon onder de kraan en laat even drogen.
    2. Bestrooi de aardappels met peper en zout en pak per stuk in. Wikkel aluminiumfolie om de aardappels en zorg dat het overal goed gesloten is.
    3. Meng de plantaardige kwark, vegan mayonaise, citroensap, gesnipperde rode ui en koriander door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.
    4. Laat de mais uitlekken en voeg toe aan de romige dressing. Schep goed om.
    5. Leg de in aluminiumfolie verpakte aardappels tussen de kolen voor zo'n 30 tot 45 minuten. Dit is afhankelijk van de grootte van de aardappel.
    6. Pak voorzichtig met een tang de aardappelen tussen de kolen uit en pak de aardappels uit. Snijd met een scherp mes de aardappelen open en verdeel wat van de romige mais salade over de aardappel.
    Deel dit Recept

    Pin dit recept

    gepofte aardappel met romige mais salade

    LAAT EEN REACTIE ACHTER

    Please enter your comment!
    Please enter your name here