geroosterde zoete aardappel bowl
Porties Prep Tijd
2personen 20minuten
Kook Tijd
30minuten
Porties Prep Tijd
2personen 20minuten
Kook Tijd
30minuten
Ingrediënten
Avocado dressing
Instructies
  1. Verwarm de oven voor naar 225 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Meng 1 eetlepel gesmolten kokosolie, edelgist, gerookte paprikapoeder en knoflookpoeder in een kom. Voeg de in stukken gesneden zoete aardappel toe en zorg dat deze allemaal bedekt zijn met kruiden en wat olie. Rooster de zoete aardappel in 30 minuten gaar en zacht. Je kunt dit controleren door even met een vork er in te prikken.
  3. Verwarm een beetje kokosolie in een pan en voeg hier de rode ui aan toe, fruit even aan en doe dan de champignons erbij. Bak deze gaar en pers daarna de tenen knoflook uit boven de pan. Breng op smaak met peper en zout en voeg de kikkererwten toe.
  4. Als de groenten goed warm zijn voeg je 2 handjes spinazie toe. Je kunt het wat fijner snijden, dan slinkt het sneller. Als de spinazie helemaal geslonken is zijn je groenten klaar.
  5. Maak de avocado dressing door de avocado, sojayoghurt, rode peper vlokken, knoflookpoeder, limoensap en wat peper en zout in en blender of keukenmachine te doen. Maal het helemaal fijn tot je een dunne dressing hebt. Is het te dik? Dan kun je er wat water aan toevoegen en opnieuw goed mengen. Breng het op smaak zoals jij het wil; peper, zout of extra limoensap.
  6. Doe, als de zoete aardappel gaar is, wat rauwe spinazie in een kom (bowl) en schep daarbij de zoete aardappel en het groentemengsel. Verdeel hierover wat van de avocado dressing en eventueel wat geroosterde zonnebloem- en pompoenpitten.