Hartige havermout met gerookte tofu

  587
  views

  Ik ben de laatste tijd echt verliefd op havermout. Alleen moet ik zeggen dat ik gekker ben op hartig eten dan op zoetige dingen. Dus ik besloot eens hartige havermout te maken. Alle specerijen die ik lekker vind deed ik er in en ik topte het met gerookte tofu, bosui en koriander. De havermout was super creamy en maakte me intens gelukkig. 

  hartige havermout

  Mijn grote liefde

  Dat blijft de Mexicaanse keuken, de specerijen die ze daar gebruiken maken me elke keer enorm blij. Komijn en koriander gebruik ik enorm vaak en waren, uiteindelijk, mijn inspiratie voor deze hartige havermout. Van van Beekum Specerijen had ik enige tijd geleden chipotle peper gekregen en dat gebruik ik ook vaak in mijn gerechten. Het is lekker smokey en licht pittig. Daar moet je van houden natuurlijk. Mocht je er nu niet van houden? Vervang het dan gewoon door (gerookte) paprikapoeder. Dat maakt het geheel ook helemaal af!

  hartige havermout hartige havermout

   

  Recept Afdrukken
  Hartige havermout met gerookte tofu
  Prep Tijd 2 minuten
  Kook Tijd 8 minuten
  Porties
  persoon
  Ingrediënten
  Prep Tijd 2 minuten
  Kook Tijd 8 minuten
  Porties
  persoon
  Ingrediënten
  Instructies
  1. Doe de havermout in een pan en voeg de specerijen, mais, water en gezeefde tomaten toe.
  2. Zet de pan op het vuur en breng aan de kook. Als het iets te dik word kun je nog wat water toevoegen. Blijf de havemout goed doorroeren voor zo'n 5 minuten.
  3. Breng de havermout verder op smaak met wat zeezout.
  4. Optioneel: garneer de havermout met verse koriander en gerookte tofu.
  Deel dit Recept
  PUR YA

  2 REACTIES

  1. Ik maak zelf een havermout’risotto’, veel variaties op een recept van ‘De gezonde goesting’, heeeeeeeel lekker. Was ook al lang op zoek naar hartige recepten met havermout.

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Please enter your comment!
  Please enter your name here