kokos pudding met mango mousse

    238
    views

    Soms heb ik van die ideeën en dan denk ik; Wow Joyce, jij bent echt een eindbaas. Gelukkig blijf ik, ondanks alles, wel met beide benen op de grond staan. Dit recept is zo’n eindbazen-recept. Al een tijdje had ik zin in mousse, maar niet in de chocolade mousse met aquafaba die ik eerder maakte. Neen, dit moest iets anders zijn, iets dat nog veel toffer is, een super awesome dessert moest het worden. Ik maakte kokos pudding met mango mousse en hoewel dit een dessert was, heb ik het 3 dagen als ontbijt gegeten.

    kokos pudding met mango mousse

    Fruitmousse is never not awesome!

    Ik ben gek op mousse en luchtige desserts. Ondanks dat ik niet zo’n enorme fan ben van zoete desserts, vind ik het wel enorm leuk om te maken. Ik stond in de keuken altijd patisserie en hoewel het lang niet in elke zaak spannend is (wie serveert er nu nog een Dame Blanche?) was het wel altijd leuk om taartjes te bakken en allerlei ander zoets. Fruitmousse en bavarois vond ik altijd het allerleukste om te doen. Ik ben gek op fruit en ik hou van de luchtigheid van mousse. Dit receptje past perfect in mijn straatje, I love it!

    kokos pudding met mango mousse kokos pudding met mango mousse

    Mango of aardbei of meloen of…

    Het mooie met dit recept is dat je elke fruitsoort kunt gebruiken. Ik ging voor mango, ik had tenslotte 8 mango’s op de markt gekocht (voor maar €2) en die moesten op. Met aardbei, meloen, blauwe bessen of bijvoorbeeld frambozen is dit ook prima te maken volgens deze manier. Maar stel nou, dat je een paar kilo appels hebt liggen waar je vanaf moet, dan kun je deze ook prima juicen en dan opkoken met wat van de agar agar. Dit goedje spatel je door de room en dan heb je appelmousse. Hoe cool is dat? Ik probeer recepten te delen die makkelijk aan te passen zijn aan wat jij in je koelkast hebt liggen, zo kook ik zelf ook graag namelijk.

    Maarrrr, er is ook pudding!

    Internet staat vol met recepten en ik heb al tal van chia puddingen voorbij zien komen. Echter had ik het nog nooit zelf gemaakt. Ik ging er eigenlijk van uit dat het niet geheel mijn ding zou zijn. Pas had ik chia zaad nodig voor mijn no bake koekjes en er stond dus nog een aardige hoeveelheid in mijn kast. Ik besloot maar gewoon een chia pudding te maken. Ik trok een blik kokosmelk open, heb het gemengd met wat agave siroop en amandel essence en besloot; DEZE PUDDING IS EPIC. Ik schepte er wat chia zaadjes bij en de tropische kokospudding was geboren. Het smaakt een beetje naar bitterkoekjes (goh, want amandelen) en matcht perfect bij de luchtige mango mousse.

    kokos pudding met mango mousse

    Recept Afdrukken
    kokos pudding met mango mousse
    Maaltijd Nagerecht, Ontbijt, Zoet
    Keuken Veganistisch, Zoet
    Prep Tijd 20 minuten
    Kook Tijd 2 minuten
    Passieve Tijd uur
    Porties
    personen
    Ingrediënten
    Mango mousse
    Kokos pudding
    Maaltijd Nagerecht, Ontbijt, Zoet
    Keuken Veganistisch, Zoet
    Prep Tijd 20 minuten
    Kook Tijd 2 minuten
    Passieve Tijd uur
    Porties
    personen
    Ingrediënten
    Mango mousse
    Kokos pudding
    Instructies
    Kokos pudding
    1. Meng alle ingrediënten voor de kokos pudding met elkaar in een hoge maatbeker of in een kom. Giet over in een pot die je goed af kunt sluiten. Zet 8 uur in de koelkast (of maak het de avond voordat je het gaat gebruiken).
    Mango mousse (na het opstijven van de kokospudding)
    1. Blend de mango met 3 eetlepels water fijn tot een puree.
    2. Doe de Alpro room en 1 eetlepel suiker in een beslagkom en klop met een handmixer (of garde if you're oldskool) stijf.
    3. Meng de agar agar met 30 mililiter water, roer goed door.
    4. Doe de mangopuree in een steelpan en breng zachtjes aan de kook, roer goed door.
    5. Voeg de agar agar toe en laat 2 minuten zachtjes pruttelen. Haal daarna van het vuur af.
    6. Meng de mango puree met een spatel door de opgeslagen room.
    Dessert samenstellen
    1. Schep een beetje kokospudding in een glas, gevolgd door een laagje mango mousse. Wissel de lagen af tot het gewenste resultaat bereikt is. Laat nog 30 minuten opstijven in de koelkast.
    Deel dit Recept

    LAAT EEN REACTIE ACHTER

    Please enter your comment!
    Please enter your name here