Kruimeltaart met mango

    766
    views

    Vegan taarten maken me een beetje bang. Niet het eten hoor, nee; het bakken van vegan taarten. Ik heb natuurlijk geleerd tijdens mijn opleiding om vooral te werken met roomboter en eieren als het om bakken gaat. Dit is wat ik ken en waar ik zeker van was. Toch besloot ik m me te wagen in de wondere wereld van vegan baksels. Ik maakte een kruimeltaart met mango en het was ZO lekker, dit moet ik wel delen.

    kruimeltaart met mango kruimeltaart met mango

    Joyce + taart = geen liefde

    Het klinkt wat vreemd, want ik ben gek op eten, maar for some reason ben ik niet echt fan van taartjes. Nu moet ik zeggen, dat ik de vegan taarten dan weer wel een stuk interessanter vind dan de non-vegan variant. Waarom dat is zou ik ook eigenlijk niet weten. Wel weet ik dus dat ik het, tot nog toe, niet aan durfde om zelf vegan taart te maken.

    Ik twijfelde een beetje maar mijn rij instructeur zegt elke keer; “Je moet niet twijfelen of bang zijn,  je kan het!” – en dat moet ik eigenlijk maar bij alles voor ogen houden. Dus ik heb een week hard zitten denken en aantekeningen gemaakt (want tsja, bakken is wel veel preciezer dan koken) en toen besloot ik het er op te wagen; ik maakte taart.

    kruimeltaart met mango

    Je weet het al: varieer er op los!

    Voor dit recept gebruik ik diepvries mango en verse passievrucht, maar heb je nu diepvries aardbeien of blauwe bessen? Gooi dat er vooral op want het is te lekker om je te laten beperken. Uiteraard kun je dit ook maken met vers fruit, maar ik ga voor gemak en kies voor fruit uit de diepvries.

    Recept Afdrukken
    Kruimeltaart met mango
    Maaltijd Zoet
    Keuken Veganistisch, Zoet
    Prep Tijd 30 minuten
    Porties
    porties
    Ingrediënten
    Kruimel topping
    Taart
    Maaltijd Zoet
    Keuken Veganistisch, Zoet
    Prep Tijd 30 minuten
    Porties
    porties
    Ingrediënten
    Kruimel topping
    Taart
    Instructies
    1. Verwarm de oven voor naar 185 graden. Bekleed en beboter een springvorm van 20 centimeter. Zet aan de kant.
    2. Meng alle ingrediënten voor de kruimel topping. Kneed er met koude handen (!) een kruimelige topping van. Als je handen te warm zijn dan vormt het al snel een bal, zorg dus dat je deeg niet te warm wordt. Zet de topping even apart.
    3. Klop, met een handmixer, de boter zacht en romig. Voeg suiker en vanille suiker toe en klop tot een egale massa ontstaat. Voeg een snufje zout toe.
    4. Doe de citroensap, alpro coconut drink, soja yoghurt en een snufje zout toe. Klop het geheel tot een egale massa.
    5. Zeef de bloem en het bakpoeder bij de natte ingrediënten en klop tot een beslag zonder klontjes is ontstaan.
    6. Doe het beslag in de springvorm. Snijd de passievruchten open en lepel de inhoud over de taart heen. Verdeel de mango blokjes over de taart en voeg hierna de kruimeltopping toe.
    7. Bak de taart 45 - 50 minuten in het midden van de oven. Check de gaarheid door een satéprikker middenin de taart te steken en te checken of de prikker er schoon uit komt. Als hij schoon is dan is de taart klaar, zo niet, geef hem nog 5 minuten langer en herhaal de gaarheid-controle.
    8. Laat de taart nog zo'n 30 minuten afkoelen in de vorm. Snijd na een half uur de zijkanten los en haal de taart uit de vorm.
    Deel dit Recept

    kruimeltaart met mango

     

    2 REACTIES

    1. Ziet er heerlijk uit! Ik ben net nieuw in de veganistische wereld en vroeg mij af wat voor boter je hier precies voor hebt gebruikt? Zo’n kuipje van Alpro?

      • Hey Meghan! Ik gebruik de Wajang margarine. Gewoon verkrijgbaar bij de supermarkt en ook super cheap! Even checken of het vegan logo er op staat alleen, ik weet niet of ze overal de vegan variant al verkopen namelijk :p

    LAAT EEN REACTIE ACHTER

    Please enter your comment!
    Please enter your name here