Kruimeltaart met mango
Porties Prep Tijd
8porties 30minuten
Porties Prep Tijd
8porties 30minuten
Ingrediënten
Kruimel topping
Taart
Instructies
  1. Verwarm de oven voor naar 185 graden. Bekleed en beboter een springvorm van 20 centimeter. Zet aan de kant.
  2. Meng alle ingrediënten voor de kruimel topping. Kneed er met koude handen (!) een kruimelige topping van. Als je handen te warm zijn dan vormt het al snel een bal, zorg dus dat je deeg niet te warm wordt. Zet de topping even apart.
  3. Klop, met een handmixer, de boter zacht en romig. Voeg suiker en vanille suiker toe en klop tot een egale massa ontstaat. Voeg een snufje zout toe.
  4. Doe de citroensap, alpro coconut drink, soja yoghurt en een snufje zout toe. Klop het geheel tot een egale massa.
  5. Zeef de bloem en het bakpoeder bij de natte ingrediënten en klop tot een beslag zonder klontjes is ontstaan.
  6. Doe het beslag in de springvorm. Snijd de passievruchten open en lepel de inhoud over de taart heen. Verdeel de mango blokjes over de taart en voeg hierna de kruimeltopping toe.
  7. Bak de taart 45 – 50 minuten in het midden van de oven. Check de gaarheid door een satéprikker middenin de taart te steken en te checken of de prikker er schoon uit komt. Als hij schoon is dan is de taart klaar, zo niet, geef hem nog 5 minuten langer en herhaal de gaarheid-controle.
  8. Laat de taart nog zo’n 30 minuten afkoelen in de vorm. Snijd na een half uur de zijkanten los en haal de taart uit de vorm.