Linzen curry met zoete aardappel en aubergine

  2162
  views

  Ik was met Mitu aan het appen en we hadden het (zoals gewoonlijk) over eten en bloggen. Ze vertelde me dat ze een SUPER lekker recept had wat ze wilde delen. Nieuwsgierig als ik ben wilde ik weten wat dat recept was en wat bleek? Het was precies wat ik die dag wilde koken en fotograferen. Ai. Ik ben er maar vanaf gestapt en heb deze linzen curry met zoete aardappel en aubergine gemaakt. Ik was wat sceptisch, maar uiteindelijk is het mijn beste curry OOIT geworden. 

  linzen curry

  Blog struggles

  Soms heb je dat dus weleens, dan heb je een super tof artikel geschreven over samenleven met iemand die wél vlees en dierlijke producten eet en dan zie je dat iemand net op die dag ook precies dat artikel deelt. Ik gooi mijn planning dan vaak om, dan hoeft het van mij al gelijk niet meer. Dat was dus ook met de mujadara die ik wilde gaan maken. Het werd dus deze curry, maar ach, ik ben gelukkig flexibel genoeg en weet altijd wel iets te bedenken.

  linzen curry linzen curry

  Ik ben eigenlijk geen fan van aubergine

  Aubergine is niet iets wat ik echt SUPER lekker vind om te eten, het liefste wil ik het gewoon altijd overslaan. Echter weet ik dat je alles lekker klaar kunt maken, zo lang je er liefde en aandacht in steekt komt alles wel goed. Dus ik heb de aubergine geaccepteerd voor wat zij is (een beetje saai) en probeer er dingen mee te maken die ik niet saai vind. Wat vindt jij van aubergine? Ik ben er best benieuwd naar of ik de enige ben die het zo’n saaie groente vind.

  Recept Afdrukken
  Linzen curry met zoete aardappel en aubergine
  Prep Tijd 15 minuten
  Kook Tijd 45 minuten
  Porties
  personen
  Ingrediënten
  Prep Tijd 15 minuten
  Kook Tijd 45 minuten
  Porties
  personen
  Ingrediënten
  Instructies
  1. Verwarm de kokosolie in een pan met dikke bodem. Ik gebruik graag een braadpan of stoofpan.
  2. Fruit de ui, gember en knoflook op middelhoog vuur tot het lekker geurt.
  3. Voeg de kerrie, komijnpoeder en rode peper vlokken toe. Schep goed om. Voeg de tomatenpuree toe, bak 2 minuten mee.
  4. Doe de zoete aardappel en aubegine er bij en bak zo'n 5 minuten, al omscheppend, mee met de rest.
  5. Voeg de linzen toe, schep om en voeg water tot tot het allemaal net onder water staat. Je kan nu eventueel een bouillonblokje toevoegen voor extra smaak.
  6. Breng het geheel aan de kook, doe een deksel op de pan en laat koken tot de linzen gaar zijn. Dit is zo'n 20 - 30 minuten. Check regelmatig even of er wel genoeg vocht in de pan zit. Voeg, als het nodig is, wat meer vocht toe.
  7. Als de linzen gaar zijn schenk je de kokosmelk er bij, warm het geheel goed door en breng op smaak met peper en zout. Dit is geheel naar smaak, ik kook graag hoog op smaak en voeg altijd flink wat peper en zout toe, proef gewoon tussendoor of je het lekker vindt smaken.
  8. Serveer de curry over gekookte rijst en garneer met veel koriander en bosui. Je kunt er eventueel naan of roti bij serveren.
  Deel dit Recept

  linzen curry

  PUR YA

  1 REACTIE

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Please enter your comment!
  Please enter your name here