Linzen curry met zoete aardappel en aubergine
Porties Prep Tijd
2personen 15minuten
Kook Tijd
45minuten
Porties Prep Tijd
2personen 15minuten
Kook Tijd
45minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Verwarm de kokosolie in een pan met dikke bodem. Ik gebruik graag een braadpan of stoofpan.
  2. Fruit de ui, gember en knoflook op middelhoog vuur tot het lekker geurt.
  3. Voeg de kerrie, komijnpoeder en rode peper vlokken toe. Schep goed om. Voeg de tomatenpuree toe, bak 2 minuten mee.
  4. Doe de zoete aardappel en aubegine er bij en bak zo’n 5 minuten, al omscheppend, mee met de rest.
  5. Voeg de linzen toe, schep om en voeg water tot tot het allemaal net onder water staat. Je kan nu eventueel een bouillonblokje toevoegen voor extra smaak.
  6. Breng het geheel aan de kook, doe een deksel op de pan en laat koken tot de linzen gaar zijn. Dit is zo’n 20 – 30 minuten. Check regelmatig even of er wel genoeg vocht in de pan zit. Voeg, als het nodig is, wat meer vocht toe.
  7. Als de linzen gaar zijn schenk je de kokosmelk er bij, warm het geheel goed door en breng op smaak met peper en zout. Dit is geheel naar smaak, ik kook graag hoog op smaak en voeg altijd flink wat peper en zout toe, proef gewoon tussendoor of je het lekker vindt smaken.
  8. Serveer de curry over gekookte rijst en garneer met veel koriander en bosui. Je kunt er eventueel naan of roti bij serveren.