Mango tofu met boontjes

  800
  views

  In de kast lag een mango, een hele lekkere en rijpe mango. Perfect om gegeten te worden en toch had ik er (for some reason) geen zin in. Maar deze mango verspillen was ook geen optie dus ik maakte mango tofu met boontjes. Simpel, lekker en nog gezond ook. Wat wil je nog meer?

  Mango tofu met boontjes

  Crazy about soba noodles

  De laatste tijd heb ik enorm veel zin in noodles. Nu eet ik dus vaak rijstnoodles maar toen ik bij de Lidl een heel schap met soba noodles (voor maar €1!) zag, nam ik daar wat van mee. Ik vind soba noodles echt heaven, het zijn mijn lievelingsnoodles en ze maken een gerecht voor mij echt af.

  Mango tofu met boontjes Mango tofu met boontjes

  Omnomnom

  Tofu is een van mijn lievelings dingen en ik heb er dan ook een aantal recepten mee. Tofu is (naar mijn mening) het lekkerste als je het even goed krokant bakt in wat olie. Als de tofu mooi goudbruin is aan beide kanten, dan voeg je saus toe die je een beetje in laat koken.

  Met dat als basis maak ik wekelijks meerdere gerechten. Je kan het zo gek niet bedenken of er is wel wat lekkers mee te maken in combinatie met tofu. Tofu maakt me altijd super enthousiast en ik hoop mensen te inspireren wat vaker tofu te maken (en eten).

  Mango tofu met boontjes

  Recept Afdrukken
  Mango tofu met boontjes
  Prep Tijd 15 minuten
  Kook Tijd 15 minuten
  Porties
  persoon
  Ingrediënten
  Prep Tijd 15 minuten
  Kook Tijd 15 minuten
  Porties
  persoon
  Ingrediënten
  Instructies
  1. Kook de sperziebonen in 4 à 5 minuten beetgaar.
  2. Kook de noodles volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Verhit de kokosolie in een koekenpan en bak de tofu aan beide kanten krokant.
  4. Terwijl de tofu bakt doe je de mango, sriracha saus, sojasaus, limoensap en een klein beetje peper en zout in een keukenmachine. Draai er een gladde saus van.
  5. Als de tofu krokant is aan beide kanten schenk je de mango saus er bij. Laat even borrelen terwijl je zorgt dat de tofu aan alle kanten bedekt is met de saus. Voeg de sperziebonen toe en schep om.
  6. Serveer de soba noodles en verdeel hierover de tofu met boontjes. Garneer eventueel met sesamzaadjes en verse koriander.
  Deel dit Recept

  PUR YA

  2 REACTIES

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Please enter your comment!
  Please enter your name here