Mexicaanse falafel, coleslaw met mais en avocado aioli

Het was weer tijd om aan de slag te gaan als Bloginsider voor Francescakookt.nl en Santa Maria. Met alle producten die ik van Santa Maria kreeg heb ik super lekkere dingen kunnen klaarmaken. Dit soort dingen zijn perfect voor me, ik kan me lekker uitsloven en al mijn creativiteit er in kwijt. Er waren al een tal van gerechten voor mijn hoofd gegaan toen ik ik ineens dacht; Mexicaanse falafel, coleslaw met mais en avocado aioli! Stiekem maakte ik voor mijn vriend ook nog een gerecht met vlees, namelijk honing barbecue gehaktballen, maar het recept daarvan gaat verschijnen op de website van Barron Honing.

Mexicaanse falafel, coleslaw met mais en avocado aioli

Mexicaanse falafel?!

Stiekem was ik toch wel verrast dat ik niet eerder op dit idee gekomen was. Ik ben gek op falafel, dol op de Mexicaanse keuken en heb nooit bedacht; “Hey let’s marry those two!” – gelukkig heb ik het nu wel gedaan want wow – dit is lekker en nog makkelijk klaar te maken ook. Alleen falafel eten is helaas wel wat zwakjes dus ik besloot ook mijn favoriete coleslaw een make-over te geven. Of tsja, een make-over? Ik heb er mais aan toegevoegd. Niet echt een make-over dus meer wel nét even anders dan anders.

Mexicaanse falafel, coleslaw met mais en avocado aioli

Een feestelijke cocktail

Mexicaans (of moet ik Tex Mex zeggen?) blijft altijd een feest voor me. Een grote gedekte tafel vol met lekker eten, koude drankjes en gezelligheid. Ik ben er gek op. Voor deze gelegenheid maakte ik zelfs een cocktail! Het was super simpel ik nam ½ papaya, deed die in een blender met 1 liter water en 5 eetlepels suiker. Dit liet ik blenden tot de suiker opgelost was. In cocktailglazen deed ik een bodempje mango likeur en ik schonk de papaya-limonade erbij. Je kan ook nog wat limoensap toevoegen, dat maakt het nóg  beter.

Mexicaanse falafel, coleslaw met mais en avocado aioli

Recept Afdrukken
mexicaanse falafel met mais slaw
Prep Tijd 45 minuten
Kook Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Mexicaanse falafel
Coleslaw met mais
Avocado aioli
Extra's
Prep Tijd 45 minuten
Kook Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Mexicaanse falafel
Coleslaw met mais
Avocado aioli
Extra's
Instructies
Coleslaw met mais
  1. Rasp de wortel en witte kool fijn. Dit kun je met een handrasp doen maar een keukenmachine is veel sneller natuurlijk. Meng de geraspte kool en wortel vervolgens samen met het blik uitgelekte mais.
  2. Meng de mayonaise, yoghurt, mosterd, rode peper vlokken en citroensap met elkaar. Roer goed door en verdeel dit door de salade. Proef de salade en breng eventueel op smaak met peper en zout.
Mexicaanse falafel
  1. Verwarm de oven voor naar 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Laat de kikkererwten goed uitlekken en dep droog met wat keukenpapier. Doe de kikkererwten samen met de knoflook, ui en koriander in de keukenmachine. Hak fijn, er mogen geen hele kikkererwten meer in zitten. Voeg ½ zakje taco seasoning toe en hak nog enkele seconden mee.
  3. Doe het kikkererwtenmengsel in een schaal en voeg nu ½ zakje crispy chicken seasoning toe en bloem. Kneed het deeg goed door. Schep met een eetlepel een kleine hoeveelheid van het mengsel op je hand en vorm hier kleine burgertjes van. Leg deze op de bakplaat. Als je alles gedaan hebt bak je de falafels zo'n 13-15 minuten per kant, dus 30 minuten totaal.
Avocado aioli
  1. Doe alle ingrediënten in een keukenmachine of blender en meng het geheel tot een mooie, gladde saus ontstaan is. Breng eventueel verder op smaak met zout.
Deel dit Recept

Mexicaanse falafel, coleslaw met mais en avocado aioli



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Close